Koronavírus: teljes karantén alatt a vidéki hajléktalanszálló, az óvoda is bezárt

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: teljes karantén alatt a vidéki hajléktalanszálló, az óvoda is bezárt

A hajléktalanszállón azért volt szükség a karantén bevezetésére, mert az egyik bentlakónak pozitív lett a tesztje. A karantén 14 főt érint november 29-ig, közölte Balassagyarmat polgármestere.

A balassagyarmati polgármester, Csach Gábor Facebook-oldalán közölte, hogy a Központi Óvodát egy időre bezárják a koronavírus-járvány miatt, a hajléktalanszálló bentlakói pedig teljes karanténba kerültek.

A Központi Óvodában újabb 4 dolgozónak lett pozitív tesztje, így összesen 8 ovónő, 3 asszisztens és 2 dajka került karanténba. Ezért az Oktatási Hivatal elrendelte a Központi Óvoda összes (5) csoportjának a bezárását holnapi naptól (november 24-27 között) péntekig. A jogszabály értelmében szükséges esetben gyermekfelügyelet biztosít az intézmény

- áll a november 23-án este közzétett posztban, amit az Index szúrt ki. A hajléktalanszállón azért volt szükség a karantén bevezetésére, mert az egyik bentlakónak pozitív lett a tesztje. A karantén 14 főt érint november 29-ig.

A polgármester egyebek mellett arról is írt, hogy a Szent Erzsébet Idősotthon 3 pavilonjában már csak 3 tünetmentes pozitív bentlakó van (a közel 190-ből), mindegyikük izolációs szobában várja a negatív teszteredményét. A dolgozók közül mindenki negatív. A Tankerület tájékoztatása szerint a Balassi Gimnáziumban 2 újabb diák (összesen 4) és egy technikai dolgozó került karanténba. A Városházán a kontaktkutatások eredményeként újabb 6 személy mutatott pozitív tesztet, az ügyfélfogadás ezért továbbra is csak telefonos illetve internetes időpontegyeztetés után lehetséges.

A teljes posztot itt lehet elolvasni:

86. VESZÉLYHELYZETI JELENTÉS (2020.11.23.)
Tisztelt Balassagyarmatiak!

Mai napon a kórházban 135 koronavírusos beteg...

Közzétette: Gabor Csach2020. november 23., hétfő

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

balassagyarmat

óvoda

hajléktalanszálló

polgármester

karantén