Koronavírus: teljes karantén alatt a vidéki hajléktalanszálló, az óvoda is bezárt

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: teljes karantén alatt a vidéki hajléktalanszálló, az óvoda is bezárt

A hajléktalanszállón azért volt szükség a karantén bevezetésére, mert az egyik bentlakónak pozitív lett a tesztje. A karantén 14 főt érint november 29-ig, közölte Balassagyarmat polgármestere.

A balassagyarmati polgármester, Csach Gábor Facebook-oldalán közölte, hogy a Központi Óvodát egy időre bezárják a koronavírus-járvány miatt, a hajléktalanszálló bentlakói pedig teljes karanténba kerültek.

A Központi Óvodában újabb 4 dolgozónak lett pozitív tesztje, így összesen 8 ovónő, 3 asszisztens és 2 dajka került karanténba. Ezért az Oktatási Hivatal elrendelte a Központi Óvoda összes (5) csoportjának a bezárását holnapi naptól (november 24-27 között) péntekig. A jogszabály értelmében szükséges esetben gyermekfelügyelet biztosít az intézmény

- áll a november 23-án este közzétett posztban, amit az Index szúrt ki. A hajléktalanszállón azért volt szükség a karantén bevezetésére, mert az egyik bentlakónak pozitív lett a tesztje. A karantén 14 főt érint november 29-ig.

A polgármester egyebek mellett arról is írt, hogy a Szent Erzsébet Idősotthon 3 pavilonjában már csak 3 tünetmentes pozitív bentlakó van (a közel 190-ből), mindegyikük izolációs szobában várja a negatív teszteredményét. A dolgozók közül mindenki negatív. A Tankerület tájékoztatása szerint a Balassi Gimnáziumban 2 újabb diák (összesen 4) és egy technikai dolgozó került karanténba. A Városházán a kontaktkutatások eredményeként újabb 6 személy mutatott pozitív tesztet, az ügyfélfogadás ezért továbbra is csak telefonos illetve internetes időpontegyeztetés után lehetséges.

A teljes posztot itt lehet elolvasni:

86. VESZÉLYHELYZETI JELENTÉS (2020.11.23.)
Tisztelt Balassagyarmatiak!

Mai napon a kórházban 135 koronavírusos beteg...

Közzétette: Gabor Csach2020. november 23., hétfő

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

balassagyarmat

óvoda

hajléktalanszálló

polgármester

karantén