Havazást, hidegörvényt jósolnak hétvégére: mutatjuk, hol lehet rá számítani

HelloVidék   
  Megosztom
Havazást, hidegörvényt jósolnak hétvégére: mutatjuk, hol lehet rá számítani

Északkelet felől egy hidegörvény érheti el térségünket, és hozhat a magasban is jelentős lehűlést. Ez csapadékkal is társulhat, bár ennek mennyisége és területi kiterjedése egyelőre bizonytalan.

A magasban erős lehűlés körvonalazódik hétvége felé, ez csapadékkal járhat, az eső mellett havas eső, hó is hullhat, írja az Időkép. Előrejelzésük alapján szombatig marad a hideg légpárnás időjárási helyzet, a hegycsúcsok kivételével szinte az egész országban nyirkos, szürke időre van kilátás, hajnalban fagypont körüli, napközben 0, +5 fok közötti hőmérsékleti értékekkel.

Hétvégén változás várható, északkelet felől ugyanis egy hidegörvény érheti el térségünket, és hozhat a magasban is jelentős lehűlést. Ez csapadékkal is társulhat, bár ennek mennyisége és területi kiterjedése egyelőre bizonytalan. A jelenlegi számítások szerint szombat estétől vasárnap estig többfelé előfordulhat vegyes halmazállapotú csapadék.

Megmaradó hótakaró kialakulásáról most még nehéz lenne szót ejteni az Időkép szerint.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

havazás

hóesés

havas eső

hidegörvény