Többször is meghibásodhattak a lélegeztetőgépek a vidéki kórházban: ezt mondták a dolgozók

HelloVidék   
  Megosztom
Többször is meghibásodhattak a lélegeztetőgépek a vidéki kórházban: ezt mondták a dolgozók

A Népszavának nyilatkozó kórházi dolgozók nem tudták, hogy összesen hány eszköz romolhatott el, és ezek a hibák okoztak-e veszélyt, jelentettek-e kockázatot a betegellátásában.

Nem működik kifogástalanul minden lélegeztetőgép Zalaegerszegen – értesült a Népszava. A lap azt írja, több alkalommal is meghibásodtak lélegeztetőgépek a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban. Az intézmény megkeresésükre csak annyit válaszolt, hogy a jelenlegi eljárásrendnek megfelelően a felvetett kérdésre az operatív törzs ad felvilágosítás, de a Népszava szerint onnan sem jött válasz, sem az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől.

A Northern Meditec Ltd. nevű kínai gyártócég kereskedelmi igazgatója, Leo Lee azt közölte a lappal, hogy jelentős mennyiségű lélegeztetőgépet adtak el egy magyar cégen keresztül. Amikor a gépek meghibásodásáról kérdezték, úgy fogalmazott: „A Covid-19 miatt nem könnyű megállapítani a valódi problémát, hogy mi történt a lélegeztetőgépeinkkel, lehet, hogy a lélegeztetőgép miatt történt, lehet, hogy a lélegeztetőgép helytelen üzemeltetése miatt. Csak vázlatos visszajelzést kaptunk az értékesítőnktől és a kórháztól. De nincs ok aggodalomra, gyártó cégként magyarországi partnerünkkel kezeljük a problémát és dolgozunk a megoldáson.”

Azt, hogy valami baj van a zalaegerszegi intenzív osztályon használt egyes gépekkel, a lapnak megerősítette az intézmény két dolgozója is. Azt nem tudták, hogy összesen hány eszköz romolhatott el, és ezek a hibák okoztak-e veszélyt, jelentettek-e kockázatot a betegellátásában. További részleteket egyikük sem mondott, viszont azt mindketten jelezték, hogy erről az ügyről a kórházban senki sem beszélhet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

meghibásodás

kórház

zalaegerszeg

lélegeztetőgép

koronavírus

koronavírus-járvány