Koronavírus: a vadászokra nem vonatkozik a szigorítás és a kijárási korlátozás sem

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: a vadászokra nem vonatkozik a szigorítás és a kijárási korlátozás sem

Bizonyos esetekben az este 8 és reggel 5 óra közti kijárási tilalom alól mentesülhetnek a vadászok, emellett a november 25-éig bejelentett társas vadászatok megtarthatók.

A november 25-éig bejelentett társas vadászatok megtarthatók, a hivatásos és sportvadászok pedig a kijárási tilalom alól is mentesülhetnek, írja a 24.hu. A lap értesüléseit az Országos Rendőr-főkapitányság is megerősítette.

Mint közölték, a vadászat elsősorban vadgazdálkodási tevékenység, amely a területet és az időpontot tekintve is tervszerűen zajlik. A járványügyi védekezés nem akadálya a szabályosan bejelentett társas vadászatok megtartásának, hiszen ez a vadgazdálkodás működtetését, a vadállomány tervszerű és szükségszerű szabályozását, a vadásztársaságok gazdasági fennmaradását is szolgálja. Azt is írták, hogy a vadászat „a természet körforgásából adódóan nem halasztható tevékenység.”

A hatályban lévő védelmi intézkedéseket a vadászaton részt vevők kötelesek betartani. A szűken értelmezett vadászati tevékenységhez nem tartozó eseményeket – így a vadászatok előtti és utáni vendégfogadást, ünneplést – a járványügyi védekezéssel összhangban nem szabad megtartani.

A hivatásos vadászok mellett a tagsággal rendelkező egyéni sportvadászok is kaphatnak engedélyt éjszakai vadászatra, ha a vaddisznóállomány gyérítésben vagy az afrikai sertéspestis terjedésének megfékezése érdekében történő vadejtésben vesznek részt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

vadász

vadászat

korlátozás