Kiadták a figyelmeztetést: ónos eső fenyegeti ezeket a megyéket, itt lesz a legnagyobb veszély

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: ónos eső fenyegeti ezeket a megyéket, itt lesz a legnagyobb veszély

Szerdán, az éjszaka második felében egy térségünket megközelítő mediterrán ciklon csapadékzónája eléri az Alpokalját. Emiatt kezdetben rövid ideig hószállingózás, havazás, majd ónos eső valószínű.

Csütörtök reggelre nagy területen jégpáncél alakulhat ki az utakon, írja előrejelzésében az Időkép.

Szerdán, az éjszaka második felében egy térségünket megközelítő mediterrán ciklon csapadékzónája eléri az Alpokalját. Itt kezdetben rövid ideig hószállingózás, havazás valószínű, azonban reggelre a magasban enyhülés kezdődik. Ebből adódóan a csapadék eső formájában éri el az alsóbb légrétegeket, ahol a hőmérsékleti rétegződéstől függően vagy megfagy, és fagyott esőként ér talajt, vagy ónos esőként a fagyos felszínen képez jégburkot. Ez a közlekedési fennakadások mellett a növényzeten is megtörténhet, és akár nagyobb ágak is letörhetnek a jég súlya alatt.

Szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat Zala és Somogy megyére adott ki figyelmeztetést ónos eső miatt. Csütörtökre Vas és Zala megyében másodfokú a figyelmeztetés, Győr-Moson-Sopron, Somogy és Veszprém megyékben pedig elsőfokú.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

ónos eső

figyelmeztetés

veszélyjelzés

országos meteorológiai szolgálat