Koronavírus: így küzd a járvány ellen az apró, 50 lakosú magyar zsákfalu

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: így küzd a járvány ellen az apró, 50 lakosú magyar zsákfalu

Az emberek az alapvető tevékenységeket, mint a bevásárlás, többnyire a környező településeken végzik, de mozgó bolt is rendelkezésükre áll, ha friss pékárura, tejtermékre vagy más élelmiszerre van szükségük.

Miközben az országos fertőzési arány emelkedik, egy Nógrád megyei zsákfaluban szinte alig számláltak egy-két pozitív esetet, számolt be a Nool.hu. A mindössze ötven lelket számláló Garábon, a megye legkisebb településén az emberek betartják a szabályokat, megtartják a távolságot, nem gyülekeznek és tartózkodnak a nagy összejövetelektől.

A koronavírus nincs konkrét hatással a falura, nem kellett emiatt külön intézkedéseket hozni. Talán ehhez hozzájárul, hogy némileg elszigetelten élünk, így könnyebb betartani az előírásokat, valamint ha nem muszáj, senki nem mozdul ki az otthonából, hiszen mindenkinek tágas tere van. Természetesen a kijárási tilalmat is más úgy megélni, hogy az ember ki tud menni a saját kertjébe

- nyilatkozta Kovács Zoltán polgármester. Mint mondta, egy-két pozitív esetről tud a faluban, de szerencsére a lakosok közül senki nem volt még kórházban.

Az emberek az alapvető tevékenységeket, mint a bevásárlás, többnyire a környező településeken végzik, de mozgó bolt is rendelkezésükre áll, ha friss pékárura, tejtermékre vagy más élelmiszerre van szükségük. Illetve a posta is házhoz megy, amely talán mind hozzájárul, hogy a járvány ne terjedjen el a kis faluban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

nógrád megye

zsákfalu