Videón a hihetetlen égi jelenség: vörös fényoszlopot lehetett látni ezekben a városokban

HelloVidék   
  Megosztom
Videón a hihetetlen égi jelenség: vörös fényoszlopot lehetett látni ezekben a városokban

A meteorológus szerint egy fényoszlop nevű légköroptikai jelenséget látott, aki ekkor az égre pillantott. A jelenség pár percig volt látható szerda délután.

Vörösen fénylő csík az égen - ez tartotta lázban az ország északkeleti részén élőket, számolt be az RTL Klub híradója. A jelenség pár percig volt látható szerda délután.

Mint mondta, a légkörben megtalálható lapkristályokról visszaverődött fény eredményezte. A szakember szerint általában a Hold vagy a Nap fénye idézi elő, de kialakulhat akár utcai lámpák világítása miatt is. Tokajban, Tiszadobon, Tiszavasváriban és Bekecsen is lencsevégre kapták a szokatlan fénycsóvát.

Íme a videó:

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fényoszlop

égi jelenség

meteorológus