Mesebeli táj: így borította be a hó a legmagasabb magyar hegycsúcsokat

HelloVidék   
  Megosztom
Mesebeli táj: így borította be a hó a legmagasabb magyar hegycsúcsokat

Az Északi-középhegység legmagasabb csúcsain havazás váltotta fel éjjel az esőt, Kékesen már este 8 órá környékén. Reggelre a fagypont alá csökkenő hőmérsékletnek köszönhetően a hegytetőt pár centis hóréteg fedte be.

Havazásba váltott az eső éjjel a Kékesen és Bánkúton is, hazánk legmagasabb hegycsúcsán pár centis hó gyűlt össze, számolt be az Időkép. Mindez a magasban beáramló hidegebb levegőnek volt köszönhető.

Az Északi-középhegység legmagasabb csúcsain havazás váltotta fel éjjel az esőt, Kékesen már este 8 órá környékén.

A Mátra mellett a Bükk csúcsain is havazásba váltott az eső, Bánkúton is vékony hólepel alakult ki.

A Kékesen zajló havazásról az Időkép kamerája felvételt is készített:

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

havazás

hóesés

bükk

mátra

kékestető

kékes

bánkút

északi-középhegység