Mesebeli táj: így borította be a hó a legmagasabb magyar hegycsúcsokat

HelloVidék   
  Megosztom
Mesebeli táj: így borította be a hó a legmagasabb magyar hegycsúcsokat

Az Északi-középhegység legmagasabb csúcsain havazás váltotta fel éjjel az esőt, Kékesen már este 8 órá környékén. Reggelre a fagypont alá csökkenő hőmérsékletnek köszönhetően a hegytetőt pár centis hóréteg fedte be.

Havazásba váltott az eső éjjel a Kékesen és Bánkúton is, hazánk legmagasabb hegycsúcsán pár centis hó gyűlt össze, számolt be az Időkép. Mindez a magasban beáramló hidegebb levegőnek volt köszönhető.

Az Északi-középhegység legmagasabb csúcsain havazás váltotta fel éjjel az esőt, Kékesen már este 8 órá környékén.

A Mátra mellett a Bükk csúcsain is havazásba váltott az eső, Bánkúton is vékony hólepel alakult ki.

A Kékesen zajló havazásról az Időkép kamerája felvételt is készített:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

havazás

hóesés

bükk

mátra

kékestető

kékes

bánkút

északi-középhegység