Koronavírus: fontos küldeményt kapnak a vakcinával kapcsolatban a nyugdíjasok

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: fontos küldeményt kapnak a vakcinával kapcsolatban a nyugdíjasok

A tömeges védőoltás várhatóan 2021 elején kezdődhet. A vakcinainfo.gov.hu internetes felületen is már sokan regisztráltak, mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője.

Péntektől kézbesíti a posta mintegy kétmillió nyugdíjasnak a vakcinaregisztrációs lapokat - mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online csütörtöki sajtótájékoztatóján. A szakember kérte, hogy

A kézbesítés a fővárosban kezdődik, de év végéig várhatóan minden nyugdíjas meg fogja kapni a levelet. A tömeges védőoltás várhatóan 2021 elején kezdődhet. A vakcinainfo.gov.hu internetes felületen is már sokan regisztráltak. Ez a felület nem kötelez senkit semmire, itt csak az igényt jelezhetik azok, akik szeretnék majd beoltatni magukat a koronavírus ellen. A szakember szerint az esetszámok csökkenése nagyon biztató, azonban a védelmi intézkedéseket és higiéniás rendszabályokat továbbra is be kell tartani.

Galgóczi Ágnes beszámolt arról is, hogy az elmúlt tizenöt napban a legtöbb új esetet Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Kecskeméten és a főváros XI. kerületében regisztrálták. Az osztályvezető kitért arra: a járvány és az ezzel járó korlátozó intézkedések az idősekre is nagy terhet rónak. Arra kért mindenkit, használja ki az internet adta lehetőségeket a családtagjával való kapcsolattartás során, a személyes találkozások inkább a szabadban történjenek a megfelelő távolságtartás betartásával.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

vakcina

nyugdíjasok

regisztráció