Koronavírus: elfogytak az orvosok a frissen felújított vidéki szülészeten, be kellett zárni

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Koronavírus: elfogytak az orvosok a frissen felújított vidéki szülészeten, be kellett zárni

A megszépült részleget múlt pénteken, vagyis 5 nappal ezelőtt adták át. Pár nap múlva már be is zárták. Az intézkedés nem csak a szülészetet érinti - értesült a 24.hu.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatban ideiglenesen felfüggesztette a mosonmagyaróvári Karolina Kórház szülészet-nőgyógyászat, sebészet és traumatológia fekvőbeteg szakellátását – ez áll abban a tájékoztatóban, amelyet a páciensek kapnak. A dokumentum szerint a koronavírus miatt rendelték el az átmeneti zárást, az aneszteziológia és intenzív terápiás részlegen szakorvoshiány lépett fel.

A 24.hu információi szerint 4 altatóorvosból ketten koronavírusosak lettek, ezzel a kórház nem tudja biztosítani a minimumfeltételeket.

Pedig alig egy hete, múlt pénteken adták át

Korszerű, 21. századi körülmények között szülhetnek azok a kismamák, akik úgy döntenek, hogy a mosonmagyaróvári Karolina Kórház és Rendelőintézetet választják, hogy életet adjanak gyermeküknek. Nemrég fejeződött be ugyanis az egész osztály átalakítása, ahol négy egyágyas szülőszobát és két egyágyas kórtermet alakítottak ki

– így kezdődik az infomovar.hu helyi portál e hét hétfői beszámolója.

A felújítás első ütemére 58 millió forintot biztosított az állam, amelyet 20 millió saját forrással egészítettek ki.

A várandósságuk végén járókat a 40 kilométerre levő győri kórházba irányítják – tudta meg a 24.hu.

De nem csak a szülészetet érinti a járvány okozta bezárás

Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatban ideiglenesen felfüggesztette a Karolina Kórházban a sebészet és traumatológia fekvőbeteg szakellátását is – legalábbis ez áll abban a tájékoztatóban, amelyet a páciensek kaptak.

Egyelőre a lap szerint nem tudni, hogy meddig marad az ideiglenes zárlat az érintett részlegeken, de az hetekig is tarthat – a kórháznak információnk szerint márciusig adtak időt, hogy rendezzék a helyzetet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

mosonmagyaróvár

szülészeti tömb

kórház

járványhelyzet