Ha ma túrázni indultok: ezeken a tájakon legyetek nagyon óvatosak!

MTI   
  Megosztom
Ha ma túrázni indultok: ezeken a tájakon legyetek nagyon óvatosak!

A magasabban fekvő területeken zúzmara rakódott a fákra és elektromos távvezetékekre, emiatt óvatosságra intik a hegyvidéki tájakon kirándulókat. De ma is marad még ez a borongós, ködös idő?

A meteorológiai szolgálat Facebook-oldalán kiemelte: ha egy terület tartósan felhőbe burkolózik, van némi légmozgás, és még fagyos is a levegő, zúzmara képződik, amely egy idő után nagy terhet ró nemcsak az elektromos távvezetékekre, hanem a fákra is.

Azt írták: jelenleg ezek a viszonyok körülbelül 400-500 méteres magasság felett jellemzőek. Ezért a meteorológiai szolgálat arra figyelmeztet: akik a hétvégén kirándulni mennek, ne csak a Pilisben és Visegrádi-hegységben, hanem minden hegyvidéki tájon legyenek óvatosak.

Egy jéggel megrakott faág akár sérülést is okozhat

Ehhez kapcsolódóan a meteorológiai szolgálat megosztotta a Pilisi Parkerdő pénteki Facebook-bejegyzését is, amelyben arról tájékoztattak: Dobogókő és a Pilis-tető térségében az elmúlt napok ködös időjárása következtében nagyobb mennyiségű zúzmara rakódott az erdő fáira. Ezért azt kérték, mindenki fokozott figyelemmel kiránduljon, mivel a kisebb ágak, gallyak a megnövekedett terhelés miatt letörhetnek, balesetveszélyes helyzetet okozhatnak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

kirándulás

veszélyes

pilis parkerdő

dobogókő