Koronavírus: szinte mindenki elkapta a rettegett betegséget a vidéki idősotthonban

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: szinte mindenki elkapta a rettegett betegséget a vidéki idősotthonban

Döbbenet: a 40 idős gondozottból 35 elkapta el a COVID-19 vírust egy Baranya megyei idősotthonban. Több dolgozó is koronavírusos lett, ők karanténba kerültek.

Magyarbólyban, a bentlakó 40 gondozottból legalább 35-en pozitív tesztet produkáltak – tudta meg az ATV.

Vannak olyan betegek, akiket kórházba szállítottak, mert olyan tüneteik voltak, amelyek már szakszerű ellátásra szorultak. Az ATV Híradójának információi szerint több dolgozó is koronavírusos lett, ők karanténba kerültek.

A település polgármestere azt mondta, az idősotthon magánkézben van, nem tudja, milyen állapotok vannak az épületben, erre ő nem lát rá. Az intézmény fenntartója azt közölte: mindent megtesznek a lakók védelme érdekében és rendszeresen fertőtlenítik az épületet.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

covid-19

koronavírus

idősek otthona

baranya megye