Változások a falusi csoknál: itt az új településlista, mutatjuk, hol lehet még igényelni a támogatást

Pénzcentrum   
  Megosztom
Változások a falusi csoknál: itt az új településlista, mutatjuk, hol lehet még igényelni a támogatást

Módosul azoknak a településeknek a listája, amelyeken igényelhető a falusi csok. A friss listában 2679 település szerepel, bő kétszázzal több, mint a régi összeállításban - írja a Pénzcentrum.

Ahogy a portál írja, január elsejével módosul azoknak a településeknek a listája, amelyeken igényelhető a falusi csok - derül ki a friss Magyar Közlönyből. Ismert, a falusi csok olyan kistelepüléseken vehető igénybe, ahol a lakosságszám 2003-hoz képest nagyobb mértékben csökkent, mint az országos átlag (ahol a 2003. január 1-jei népességszámhoz képest nem éri el a 95 százalékot a mostani népesség). A "preferált kistelepülések" listája határozza meg, hol vehető igénybe a falusi csok.

A friss listában 2679 település szerepel, bő kétszázzal több, mint a régi összeállításban! Az 5000 lakosnál kisebb kistelepülésekre, tanyákra kiterjedő falusi családi otthonteremtési kedvezmény az egygyermekes családok esetében 600 ezer forint, a kétgyermekes családoknál 2 millió 600 ezer forint, a háromgyermekes családoknál pedig 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít nem csak új, hanem használt lakás vásárlására vagy annak korszerűsítésére, bővítésére. A támogatás fele fordítható vásárlásra, a fennmaradó rész bővítésre, korszerűsítésre.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

falusi csok

falusi csok települések

falusi csok települések listája

változás

módosítás