Változások a falusi csoknál: itt az új településlista, mutatjuk, hol lehet még igényelni a támogatást

Pénzcentrum   
  Megosztom
Változások a falusi csoknál: itt az új településlista, mutatjuk, hol lehet még igényelni a támogatást

Módosul azoknak a településeknek a listája, amelyeken igényelhető a falusi csok. A friss listában 2679 település szerepel, bő kétszázzal több, mint a régi összeállításban - írja a Pénzcentrum.

Ahogy a portál írja, január elsejével módosul azoknak a településeknek a listája, amelyeken igényelhető a falusi csok - derül ki a friss Magyar Közlönyből. Ismert, a falusi csok olyan kistelepüléseken vehető igénybe, ahol a lakosságszám 2003-hoz képest nagyobb mértékben csökkent, mint az országos átlag (ahol a 2003. január 1-jei népességszámhoz képest nem éri el a 95 százalékot a mostani népesség). A "preferált kistelepülések" listája határozza meg, hol vehető igénybe a falusi csok.

A friss listában 2679 település szerepel, bő kétszázzal több, mint a régi összeállításban! Az 5000 lakosnál kisebb kistelepülésekre, tanyákra kiterjedő falusi családi otthonteremtési kedvezmény az egygyermekes családok esetében 600 ezer forint, a kétgyermekes családoknál 2 millió 600 ezer forint, a háromgyermekes családoknál pedig 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít nem csak új, hanem használt lakás vásárlására vagy annak korszerűsítésére, bővítésére. A támogatás fele fordítható vásárlásra, a fennmaradó rész bővítésre, korszerűsítésre.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

falusi csok

falusi csok települések

falusi csok települések listája

változás

módosítás