Koronavírus: ezért is marad a kijárási tilalom szilveszterkor

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Koronavírus:  ezért is marad a kijárási tilalom szilveszterkor

Ismét megugrott hazánkban a fertőzöttek száma, közben újabb vakcinaszállítmány is érkezett. A 70 ezer oltóanyag ma landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

1972 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 319 543 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – számolt be a kormányzati honlap.

A kormányzati honlap adatai szerint folyamatosan nő a gyógyultak száma, jelenleg 144 234 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 165 880 főre csökkent. 6 155 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 425-en vannak lélegeztetőgépen. Az előző nap az aktív fertőzöttek száma 169 914 fő volt, a kórházban ápoltaké 6 298 fő, és 444-en voltak lélegeztetőgépen

Reggel újabb vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra

Szombaton érkezett az első vakcina-szállítmány Magyarországra és megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása. Ma reggel pedig befutott Magyarországra a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya, amely 35 ezer egészségügyi dolgozó oltására elegendő. Az eddigi öt kijelölt kórházi oltópont mellett a többi oltóponton is megkezdődik az egészségügyi dolgozók oltása.

Hétfő délután 6000 ampullányi orosz vakcina is jött Magyarországra. A szállítmányt a Nemzeti Népegészségügyi Központba vitték. Ez a tudományos együttműködés lehetőséget ad a magyar hatóságoknak egy újabb vakcina vizsgálatára.

Újabb vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra. MTI/Kovács Tamás
Reggel 70 ezer oltóanyag érkezett MTI/Kovács Tamás

Figyelem! A kijárási tilalom szilveszterkor életben marad!

A kijárási tilalmat csak december 24-ére oldotta fel a kormány, szilveszterre maradt a korlátozás. Aki most házibulit szervez, legfeljebb kilenc embert hívhat meg, de az állavédők és kutyabarátok nagy bánatára továbbra is lehet durrogtatni és kisrakétázni. (A szabályozás úgy szól, hogy a járvány elleni védekezés miatt az idei szilveszteren tilos a közterületi tűzijáték és magánterületen is csak az alacsony kockázatú, 1-es és 2-es kategóriába tartozó eszközök használhatók.)

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

vakcina

járvány elleni védekezés

járvány

szilveszter