Háborognak a hajósok: kiürítik a balatoni vitorláskikötőt, ez az oka

HelloVidék   
  Megosztom
Háborognak a hajósok: kiürítik a balatoni vitorláskikötőt, ez az oka

A vitorlások tulajdonosainak intézkedniük kell a hajók elszállításáról, felújítási munkák kezdődnek.

Nem hosszabbítják meg az év végén lejáró szerződéseket a bérlőkkel, így több tucat vitorláshajónak kell kiköltöznie a révfülöpi (volt) NSK Kikötőből, írja a Hírbalaton. A Marina és más révfülöpi ingatlan idén került a tehetséggondozással foglalkozó Mathias Corvinus Collegium Alapítványhoz, ami korábbi közlése szerint „korszerű, több száz fiatal elszállásolására és időszakos oktatására, játékos foglalkoztatására alkalmas gyermektábort alakít ki.”

Ezt a tényt erősíti a túravitorlázókat tömörítő Facebook-csoportban megjelent bejegyzés is, ami alapján felújítási munkák kezdődnek a révfülöpi területen, így az alapítványnak nem áll módjában meghosszabbítani az év végén lejáró, hajóhelyekre kötött bérleti szerződéseket.

A Mathias Covinus Collegium indoklásából kiderül: a Halász utcai és a Kacsajtosi úti gyermektábor összevonásával egy többszáz gyermeket befogadó, egész évben üzemelő, a diákok számára ingyenes képző és rekreációs központot alakítanak ki. A munkálatok már 2021 elején elkezdődnek, az ingatlanon elvégzendő felújítás pedig a kikötő területét is nagymértékben érinti. Maga a vitorláskikötő is megújul majd, ebben az időszakban a terület ezen része a korábbi tevékenységre nem lesz használható.

A levélben azt kérik, hogy a vitorlások tulajdonosai intézkedjenek a hajók elszállításáról.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kikötő

vitorlás

révfülöp

felújítás