Sokkoló videó: annyi a holttest, hogy fedél nélkül, egymás hegyén-hátán tárolják a vidéki halottasházban

HelloVidék   
  Megosztom
Sokkoló videó: annyi a holttest, hogy fedél nélkül, egymás hegyén-hátán tárolják a vidéki halottasházban

Drámai videót tett közzé Hadházy Ákos független képviselő a Facebook oldalán a szentendrei halottasházról, ahol annyi már az elhunyt, hogy a hely szűke miatt nyitott koporsókban fekszenek a holtestek. Közben reagált Szentendre polgármestere is.

A közzétett, szigorúan 18+-os videóban látszik, hogy a szentendrei halottasházban annyi az elhunyt, hogy egyszerűen nem férnek el a holttestek. Megdöbbentő és kegyeletsértő módon a koporsókra nem tették rá a fedelet, hiszen akkor a plafonig érnének az elhunytak. Így viszont a nyitott koporsóban fekvő testekre fektetik rá az újabb koporsót.

A videó készítője szerint ezek az emberek az otthonukban hunyhattak el, de vírusfertőzés miatt, ami szintén számos kérdést vet fel – leginkább azt, hogy lehet az, hogy ezek az emberek nem jutottak el a kórházba?

- írja Hadházy Ákos független képviselő posztjában.

Ahogy a Facebookon, úgy természetes oldalunkon sem közöljük a videót, de erős idegzetűek megnézhetik a felvételt itt!

Az elmúlt időszakban több olyan felvételt kaptam különböző kórházak proszektúráiból, amelyeken a helyhiány miatt megrázó, méltatlan és kegyeletsértő körülmények között elhelyezett halottak láthatók. A felvételek többsége annyira döbbenetes, hogy soha nem hozhatók nyilvánosságra – még akkor sem, ha mindennél jobban kifejeznék, mekkora a baj

- írja Hadházy, aki megjegyzi, hogy a koronavírus okozta valós járványhelyzet még a hivatalosnál is rosszabb lehet, különben miért is tagadnák meg részletes, kórházankénti halálozási adatok kiadását.

Még pénteken helyszíni szemlét tart az önkormányzat a halottasházban

Szentendre polgármestere, Fülöp Zsolt is reagált a megjelent drámai videóra. Azonnali tájékoztatást kért, valamint vizsgálatot rendelt el a temetési szolgáltatást elvégző céggel szemben. Ezen kívül a polgármester még ma helyszíni szemlét tart a halottasházban a Polgármesteri Hivatal, a járási Népegészségügyi Intézet és a rendészet bevonásával - írja a Szentendre.hu.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hullaház

szentendre

koronavírus