Sokkoló videó: annyi a holttest, hogy fedél nélkül, egymás hegyén-hátán tárolják a vidéki halottasházban

HelloVidék   
  Megosztom
Sokkoló videó: annyi a holttest, hogy fedél nélkül, egymás hegyén-hátán tárolják a vidéki halottasházban

Drámai videót tett közzé Hadházy Ákos független képviselő a Facebook oldalán a szentendrei halottasházról, ahol annyi már az elhunyt, hogy a hely szűke miatt nyitott koporsókban fekszenek a holtestek. Közben reagált Szentendre polgármestere is.

A közzétett, szigorúan 18+-os videóban látszik, hogy a szentendrei halottasházban annyi az elhunyt, hogy egyszerűen nem férnek el a holttestek. Megdöbbentő és kegyeletsértő módon a koporsókra nem tették rá a fedelet, hiszen akkor a plafonig érnének az elhunytak. Így viszont a nyitott koporsóban fekvő testekre fektetik rá az újabb koporsót.

A videó készítője szerint ezek az emberek az otthonukban hunyhattak el, de vírusfertőzés miatt, ami szintén számos kérdést vet fel – leginkább azt, hogy lehet az, hogy ezek az emberek nem jutottak el a kórházba?

- írja Hadházy Ákos független képviselő posztjában.

Ahogy a Facebookon, úgy természetes oldalunkon sem közöljük a videót, de erős idegzetűek megnézhetik a felvételt itt!

Az elmúlt időszakban több olyan felvételt kaptam különböző kórházak proszektúráiból, amelyeken a helyhiány miatt megrázó, méltatlan és kegyeletsértő körülmények között elhelyezett halottak láthatók. A felvételek többsége annyira döbbenetes, hogy soha nem hozhatók nyilvánosságra – még akkor sem, ha mindennél jobban kifejeznék, mekkora a baj

- írja Hadházy, aki megjegyzi, hogy a koronavírus okozta valós járványhelyzet még a hivatalosnál is rosszabb lehet, különben miért is tagadnák meg részletes, kórházankénti halálozási adatok kiadását.

Még pénteken helyszíni szemlét tart az önkormányzat a halottasházban

Szentendre polgármestere, Fülöp Zsolt is reagált a megjelent drámai videóra. Azonnali tájékoztatást kért, valamint vizsgálatot rendelt el a temetési szolgáltatást elvégző céggel szemben. Ezen kívül a polgármester még ma helyszíni szemlét tart a halottasházban a Polgármesteri Hivatal, a járási Népegészségügyi Intézet és a rendészet bevonásával - írja a Szentendre.hu.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hullaház

szentendre

koronavírus