Sokkoló látvány: tucatnyi rókatetemet találtak a vidéki város határában

HelloVidék   
  Megosztom
Sokkoló látvány: tucatnyi rókatetemet találtak a vidéki város határában

A helyi vadásztársaság megerősítette, hogy a tetemek egy vadászat után maradtak ott. Szerintük minden szabályt betartottak, és a tetemeket csak átmenetileg hagyták ott, mert a fagyott földbe nem tudtak gödröt ásni.

Egy halom rókatetemet találtak kutyatulajdonosok a város határában Szombathelyen: sétáltatás közben bukkantak a 13 elejtett állatra, amiket vadászok lőttek ki és hagytak a bokrok tövében, hangzott el az RTL Klub híradójában.

Szerintük minden szabályt betartottak, és a tetemeket csak átmenetileg hagyták ott, mert a fagyott földbe nem tudtak gödröt ásni, csak munkagéppel lehetett volna ezt megtenni. Vasárnap délelőttig szállították el őket.

A rókák a híradónak nyilatkozó vadász szerint nagyon gyorsan szaporodnak, szűkülő természetes életterük miatt egyre többször tévednek be a városokba is. Az állatok egész évben korlátozás nélkül lőhetőek. A kilőtt rókákat főként azért hantolják el, hogy a tetemek se terjesszék például a veszettséget.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

róka

tetem

szombathely

vadászat