Sokkoló látvány: tucatnyi rókatetemet találtak a vidéki város határában

HelloVidék   
  Megosztom
Sokkoló látvány: tucatnyi rókatetemet találtak a vidéki város határában

A helyi vadásztársaság megerősítette, hogy a tetemek egy vadászat után maradtak ott. Szerintük minden szabályt betartottak, és a tetemeket csak átmenetileg hagyták ott, mert a fagyott földbe nem tudtak gödröt ásni.

Egy halom rókatetemet találtak kutyatulajdonosok a város határában Szombathelyen: sétáltatás közben bukkantak a 13 elejtett állatra, amiket vadászok lőttek ki és hagytak a bokrok tövében, hangzott el az RTL Klub híradójában.

Szerintük minden szabályt betartottak, és a tetemeket csak átmenetileg hagyták ott, mert a fagyott földbe nem tudtak gödröt ásni, csak munkagéppel lehetett volna ezt megtenni. Vasárnap délelőttig szállították el őket.

A rókák a híradónak nyilatkozó vadász szerint nagyon gyorsan szaporodnak, szűkülő természetes életterük miatt egyre többször tévednek be a városokba is. Az állatok egész évben korlátozás nélkül lőhetőek. A kilőtt rókákat főként azért hantolják el, hogy a tetemek se terjesszék például a veszettséget.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

róka

tetem

szombathely

vadászat