Emberségből jeles: lelkiismeretes traktoros mentette meg a sérült, milliós értékű madarat

HelloVidék   
  Megosztom
Emberségből jeles: lelkiismeretes traktoros mentette meg a sérült, milliós értékű madarat

A madár fokozottan védett, természetvédelmi értéke egymillió forint. Amikor rátaláltak, le volt gyengülve, röpképtelen állapotban volt.

Izgalmasan indult a 2021-es év a Bihari-sík Tájegységben, számolt be a Hortobágyi Nemzeti Park a közösségi oldalán. Monori György természetvédelmi őrkerület-vezető azt írja a bejegyzésben, hogy természetvédelmi őrszolgálatukhoz telefonos bejelentés érkezett egy sérült túzokról. A túzok fokozottan védett, természetvédelmi értéke egymillió forint.

A madarat egy arra járó lelkiismeretes traktoros vette észre, aki nemcsak értesítette kollégáinkat, de segített is a madár befogásában

- áll a posztban. A legyengült és röpképtelen állapotban lévő túzokkakast a természetvédelmi őrszolgálat két tagja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai Túzokvédelmi Állomására szállította, szerencsére nem volt komolyabb sérülése. A túzok most Dévaványán "vendégeskedik", ha teljesen felépül, visszaviszik oda, ahol megtalálták.

Fotók is készültek a megmentéséről:

??Izgalmasan indult a 2021-es év a Bihari-sík Tájegységben. Telefonos bejelentés érkezett Igazgatóságunk...

Közzétette: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság2021. január 13., szerda

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

túzok

madármentés

hortobágyi nemzeti park

fokozottan védett fajok