Emberségből jeles: lelkiismeretes traktoros mentette meg a sérült, milliós értékű madarat

HelloVidék   
  Megosztom
Emberségből jeles: lelkiismeretes traktoros mentette meg a sérült, milliós értékű madarat

A madár fokozottan védett, természetvédelmi értéke egymillió forint. Amikor rátaláltak, le volt gyengülve, röpképtelen állapotban volt.

Izgalmasan indult a 2021-es év a Bihari-sík Tájegységben, számolt be a Hortobágyi Nemzeti Park a közösségi oldalán. Monori György természetvédelmi őrkerület-vezető azt írja a bejegyzésben, hogy természetvédelmi őrszolgálatukhoz telefonos bejelentés érkezett egy sérült túzokról. A túzok fokozottan védett, természetvédelmi értéke egymillió forint.

A madarat egy arra járó lelkiismeretes traktoros vette észre, aki nemcsak értesítette kollégáinkat, de segített is a madár befogásában

- áll a posztban. A legyengült és röpképtelen állapotban lévő túzokkakast a természetvédelmi őrszolgálat két tagja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai Túzokvédelmi Állomására szállította, szerencsére nem volt komolyabb sérülése. A túzok most Dévaványán "vendégeskedik", ha teljesen felépül, visszaviszik oda, ahol megtalálták.

Fotók is készültek a megmentéséről:

??Izgalmasan indult a 2021-es év a Bihari-sík Tájegységben. Telefonos bejelentés érkezett Igazgatóságunk...

Közzétette: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság2021. január 13., szerda

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

túzok

madármentés

hortobágyi nemzeti park

fokozottan védett fajok