Gyász: meghalt a legendás magyar humorista, koronavírussal került kórházba

HelloVidék   
  Megosztom
Gyász: meghalt a legendás magyar humorista, koronavírussal került kórházba

Sas József minden óvintézkedés ellenére elkapta a koronavírust, és emiatt kórházba kellett szállítani. Szervezete feladta a harcot a betegséggel szemben.

Meghalt Sas József, a legendás magyar humorista, a Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója, színész és rendező - írja a Blikk. A lap korábban arról írt, hogy Sas József

Az egyik fővárosi intézménybe került, a lap információi szerint oxigént is kapott, de nem kellett lélegeztetőgépre tenni. Szerettei mindennap beszéltek vele telefonon. Rengetegen aggódtak érte, hiszen korábban agyvérzés miatt sokáig volt kórházban. A lap úgy tudja, szervezete az éjjel feladta a harcot a koronavírussal való küzdelemben.

Sas József Polacsek József néven született Békéscsabán, 1939. január 3-án. Édesapja is színész volt, a holokauszt áldozata lett.

Rózsahegyi Kálmán színiiskoláját 1957-ben végezte el majd a győri Kisfaludy Színházhoz (jelenlegi nevén Győri Nemzeti Színház) szerződött. Tagja volt 1958-tól a Békés Megyei Jókai Színháznak, 1959-től a Pécsi Nemzeti Színháznak, 1960-tól A Magyar Néphadsereg Művészegyüttesének, 1966-tól pedig a kecskeméti Katona József Színháznak. 1973 óta a Mikroszkóp Színpad művésze volt, melynek 1985–2009 között igazgatója is volt. A rádió- és tv-kabarék állandó közreműködője, számos nagylemeze jelent meg, több önálló estnek írója, valamint előadója. 1981-ben Jászai Mari-díjat kapott, 1995-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét.

2018. november elején bejelentette, hogy – egészségi állapotára hivatkozva – valamennyi további 2018-as szereplését lemondja. 2019 elején feleségével Thaiföldön nyaralt, ahol kétoldali agyvérzést kapott. Egy különgéppel szállították Magyarországra, ahol megkezdték kezelését. 2020 végén elkapta a koronavírus-fertőzést, súlyos megbetegedéssel szállították kórházba.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sas józsef

halálhír

gyász

koronavírus

koronavírus-járvány