Gyász: meghalt a legendás magyar humorista, koronavírussal került kórházba

HelloVidék   
  Megosztom
Gyász: meghalt a legendás magyar humorista, koronavírussal került kórházba

Sas József minden óvintézkedés ellenére elkapta a koronavírust, és emiatt kórházba kellett szállítani. Szervezete feladta a harcot a betegséggel szemben.

Meghalt Sas József, a legendás magyar humorista, a Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója, színész és rendező - írja a Blikk. A lap korábban arról írt, hogy Sas József

Az egyik fővárosi intézménybe került, a lap információi szerint oxigént is kapott, de nem kellett lélegeztetőgépre tenni. Szerettei mindennap beszéltek vele telefonon. Rengetegen aggódtak érte, hiszen korábban agyvérzés miatt sokáig volt kórházban. A lap úgy tudja, szervezete az éjjel feladta a harcot a koronavírussal való küzdelemben.

Sas József Polacsek József néven született Békéscsabán, 1939. január 3-án. Édesapja is színész volt, a holokauszt áldozata lett.

Rózsahegyi Kálmán színiiskoláját 1957-ben végezte el majd a győri Kisfaludy Színházhoz (jelenlegi nevén Győri Nemzeti Színház) szerződött. Tagja volt 1958-tól a Békés Megyei Jókai Színháznak, 1959-től a Pécsi Nemzeti Színháznak, 1960-tól A Magyar Néphadsereg Művészegyüttesének, 1966-tól pedig a kecskeméti Katona József Színháznak. 1973 óta a Mikroszkóp Színpad művésze volt, melynek 1985–2009 között igazgatója is volt. A rádió- és tv-kabarék állandó közreműködője, számos nagylemeze jelent meg, több önálló estnek írója, valamint előadója. 1981-ben Jászai Mari-díjat kapott, 1995-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét.

2018. november elején bejelentette, hogy – egészségi állapotára hivatkozva – valamennyi további 2018-as szereplését lemondja. 2019 elején feleségével Thaiföldön nyaralt, ahol kétoldali agyvérzést kapott. Egy különgéppel szállították Magyarországra, ahol megkezdték kezelését. 2020 végén elkapta a koronavírus-fertőzést, súlyos megbetegedéssel szállították kórházba.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sas józsef

halálhír

gyász

koronavírus

koronavírus-járvány