Hadjárat indul a hálapénz ellen: csapdával buktatják le az orvosokat, akik elfogadják

HelloVidék   
  Megosztom
Hadjárat indul a hálapénz ellen: csapdával buktatják le az orvosokat, akik elfogadják

A már létrejött Egészségügyi Szolgáltatók Védelmi Főosztály fókuszában a hálapénz lesz, március elseje után ellenőrizhetik az egészségügyi alkalmazottakat

A Nemzeti Védelmi Szolgálaton belül már felállították azt a főosztályt, amely március elseje után ellenőrizheti az egészségügyi alkalmazottakat. Az Egészségügyi Szolgáltatók Védelmi Főosztály fókuszában a hálapénz lesz, írja az Infostart.

- fejtette ki az InfoRádiónak a Belügyminisztérium sajtófőnöke, Samu Attila dandártábornok. A hálapénz ugyanúgy megmarad a korrupciós bűncselekmények körében mint üldözendő, csak a törvényi tényállás egészül ki egy új elemmel.

Fontos változás még többek között, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat március 1-jétől alkalmazhatja a megbízhatósági vizsgálatot, amely az egészségügyi szolgálati jogviszonyt választókra vonatkozik. A vizsgálat olyan, a valóságban is előforduló élethelyzet mesterséges kialakítása, amely lehetővé teszi annak az ellenőrzését, hogy a vizsgált személy eleget tesz-e a jogszabályokban előírt hivatali kötelezettségének, hogy befolyásmentesen látja el a feladatát, vagyis jogszabályszerűen jár-e el.

A megbízhatósági vizsgálatok miatt létrejött az Egészségügyi Szolgáltatók Védelmi Főosztálya, amely további három osztályra tagozódik. Az ötven főből 46 a hivatásos állomány tagja, négyen pedig rendvédelmi igazgatási alkalmazottak. Március elsejétől dolgoznak majd élesben. Egy ilyen vizsgálat megindításához továbbra is ügyészségi jóváhagyás lesz szükséges.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orvos

hálapénz

nemzeti védelmi szolgálat

korrupció