Életveszély a gyönyörű vidéki templomban: a földrengések miatt borzasztó állapotba került

HelloVidék   
  Megosztom
Életveszély a gyönyörű vidéki templomban: a földrengések miatt borzasztó állapotba került

A szakemberek szerint 15-20 négyzetméternyi vakolat bármikor leszakadhat. A templomot egyelőre bezárták.

A horvátországi földrengések miatt be kellett zárni az egyik pécsi templomot, mert a mennyezet egy része bármikor leszakadhat. A statikusok szerint életveszélyessé vált az épület, hangzott el az ATV híradójában.

A pécsi Lyceum bizonytalan ideig, de legalább három hónapig nem nyit ki. A pálosok belvárosi temploma akkor rongálódott meg, amikor a horvátországi földrengések zajlottak: itt is annyira erős volt a hatásuk, hogy megrepedt a mennyezet.

– nyialtkozta Szabolcs atya templomigazgató.

A templomot egyelőre bezárták. Azt még nem mérték fel, hogy mekkora összegből lehet az épületben keletkezett károkat helyreállítani, így az sem tudható, mikor kezdik meg a hibák kijavítását.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

földrengés

templom

pécs

horvátország