Életveszély a gyönyörű vidéki templomban: a földrengések miatt borzasztó állapotba került

HelloVidék   
  Megosztom
Életveszély a gyönyörű vidéki templomban: a földrengések miatt borzasztó állapotba került

A szakemberek szerint 15-20 négyzetméternyi vakolat bármikor leszakadhat. A templomot egyelőre bezárták.

A horvátországi földrengések miatt be kellett zárni az egyik pécsi templomot, mert a mennyezet egy része bármikor leszakadhat. A statikusok szerint életveszélyessé vált az épület, hangzott el az ATV híradójában.

A pécsi Lyceum bizonytalan ideig, de legalább három hónapig nem nyit ki. A pálosok belvárosi temploma akkor rongálódott meg, amikor a horvátországi földrengések zajlottak: itt is annyira erős volt a hatásuk, hogy megrepedt a mennyezet.

– nyialtkozta Szabolcs atya templomigazgató.

A templomot egyelőre bezárták. Azt még nem mérték fel, hogy mekkora összegből lehet az épületben keletkezett károkat helyreállítani, így az sem tudható, mikor kezdik meg a hibák kijavítását.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

földrengés

templom

pécs

horvátország