Ez durva: buszok csúsztak árokba a havazás miatt ebben a megyében

HelloVidék   
  Megosztom
Ez durva: buszok csúsztak árokba a havazás miatt ebben a megyében

Hétfő reggelre volt, ahol 10 centinél is több hó hullott. Ózd környékén és a Bükkben a havazás fennakadásokat okozott a közlekedésben, több busz árokba is csúszott.

Ózd környékén és a Bükkben hullott a legtöbb hó, a környéken nehézkes a közlekedés, buszok csúsztak árokba. Több centi tapadó hó hullott az Északi-középhegységben, helyenként 10 centiméternél is több, számolt be az Időkép hétfő reggel.

Ózd környékén és a Bükkben a havazás fennakadásokat okozott a közlekedésben. Ahogy egy észlelőjük írta,

az Ózd körüli települések szinte járhatatlanok, buszok becsúszva (Sáta, Farkaslyuk, Dédestapolcsány).

Volt, aki Balaton település környékéről küldött fotót egy árokba csúszott busztról, illetve más képeken az is látszik, hogy Salgótarján útjait is vastag, tapadó hó borítja.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése alapján

Eszerint a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t, illetve a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

A tűzoltókhoz hétfő késő délelőttig mintegy ötven bejelentés érkezett az időjárás miatt - nyilatkozta későbbaz Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághelyettes szóvivője, Dóka Imre. Elmondása szerint több mint kilencven százaléka Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett, a környező megyékből általában csak két-három hívás érkezett. Főként a szél és a felázott talaj miatt, a hó súlya alatt kidőlt fák eltávolításához kérik a tűzoltók segítségét. Egyebek mellett Miskolc-Diósgyőr, Kishuta, Nyíri, Monok, Ózd, Rakaca és Aggtelek környékéről érkezett bejelentés.

Bükkszentkereszt térségében egy időre le kellett zárni a 2505-ös utat, mert rádőlt egy fa. Ezt már eltávolítottak a tűzoltók, akik folyamatosan dolgoznak a káresetek felszámolásán.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

borsod-abaúj-zemplén megye

fennakadás

hóesés

havazás