Ez most életeket menthet: új légimentőbázist kap ez a megye

HelloVidék   
  Megosztom
Ez most életeket menthet: új légimentőbázist kap ez a megye

A légi egységek tagjai több esetben láttak el kritikus állapotú Covid-fertőzöttet, illetve olyan betegeket, akiket koronavírus-gyanú miatt kellett szállítaniuk tavaly.

A légimentőknek az idén már többször is kellett mentést végrehajtaniuk Somogy területén. Az előzetes terveknek megfelelően hamarosan megkezdődhet Marcaliban az új légimentőbázis kialakítása 2021-ben, írja a Sonline.hu.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata úgy tájékoztatott, hogy a légi egységek tagjai több esetben láttak el kritikus állapotú Covid-fertőzöttet, illetve olyan betegeket, akiket koronavírus-gyanú miatt kellett szállítaniuk tavaly.

A hét mentőhelikopteren felül két további, azonos képességű és felszereltségű légi jármű képez tartalékot.

Az ORFK tájékoztatása szerint a mentőhelikopterek évente mintegy 3000 alkalommal végeznek mentést Magyarországon, amelyből a somogyi esetek száma százas nagyságrendű. A legtöbb esetben közúti balesetekhez, újraélesztéshez, valamint stroke és szívinfarktus esetében.

A Magyar Légimentő Nonprofit Kft. részére az év első felében hét új mentő gépjárművet is átadnak, melyekkel a repülés szempontjából kedvezőtlen időjárási körülmények között is végezhetnek mentési tevékenységet. 2018-ban valamennyi mentőhelikopterbe új lélegeztetőgépet, defibrillátort, mellkaskompressziós eszközt és ultrahangot szereztek be. A mentőhelikopterek természetesen fejlett időjárásradar- és navigációs rendszerrel, valamint robotpilótával is rendelkeznek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

légimentés

légimentők

bázis