Ez most életeket menthet: új légimentőbázist kap ez a megye

HelloVidék   
  Megosztom
Ez most életeket menthet: új légimentőbázist kap ez a megye

A légi egységek tagjai több esetben láttak el kritikus állapotú Covid-fertőzöttet, illetve olyan betegeket, akiket koronavírus-gyanú miatt kellett szállítaniuk tavaly.

A légimentőknek az idén már többször is kellett mentést végrehajtaniuk Somogy területén. Az előzetes terveknek megfelelően hamarosan megkezdődhet Marcaliban az új légimentőbázis kialakítása 2021-ben, írja a Sonline.hu.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata úgy tájékoztatott, hogy a légi egységek tagjai több esetben láttak el kritikus állapotú Covid-fertőzöttet, illetve olyan betegeket, akiket koronavírus-gyanú miatt kellett szállítaniuk tavaly.

A hét mentőhelikopteren felül két további, azonos képességű és felszereltségű légi jármű képez tartalékot.

Az ORFK tájékoztatása szerint a mentőhelikopterek évente mintegy 3000 alkalommal végeznek mentést Magyarországon, amelyből a somogyi esetek száma százas nagyságrendű. A legtöbb esetben közúti balesetekhez, újraélesztéshez, valamint stroke és szívinfarktus esetében.

A Magyar Légimentő Nonprofit Kft. részére az év első felében hét új mentő gépjárművet is átadnak, melyekkel a repülés szempontjából kedvezőtlen időjárási körülmények között is végezhetnek mentési tevékenységet. 2018-ban valamennyi mentőhelikopterbe új lélegeztetőgépet, defibrillátort, mellkaskompressziós eszközt és ultrahangot szereztek be. A mentőhelikopterek természetesen fejlett időjárásradar- és navigációs rendszerrel, valamint robotpilótával is rendelkeznek.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

légimentés

légimentők

bázis