Vannak még csodák: 93 évesen gyógyult ki Szegeden egy súlyos koronavírusos beteg

HelloVidék   
  Megosztom
Vannak még csodák: 93 évesen gyógyult ki Szegeden egy súlyos koronavírusos beteg

Nem győznek hálásak lenni a hozzátartozók a szegedi kórháznak, amiért sikerült megmenteni az idős koronavírusos hozzátartozójuk életét. A járványnak azonban koránt sincs vége - ezt is közölte a helyi operatív törzs.

Vannak azért még jó hírek is, közülük egy, amit ma reggel közölt le a Délmagyar.

Ők számoltak be arról, hogy egy 93 éves éves idős asszonyt, miután súlyos állapotban került be a szegedi kórházba, sikerült kigyógyítani a koronavírusból. A hálás hozzátartozók levélben köszönték meg a kórházi dolgozók odaadó munkáját.

Nemcsak a precíz, összehangolt munkától volt elragadtatva a beteg, de a betegszobában megteremtett hangulattól is:

Édesanyám, Bácsalmási Ferencné nevében szeretnék köszönetet mondani a szegedi II. Kórház Covid-osztályán dolgozó orvosoknak, ápolóknak és az élelmezési részleg dolgozóinak. A 93 éves édesanyámat két héttel ezelőtt igen rossz állapotban vitték kórházba a mentők. Az ott dolgozók lelkiismeretes munkájának köszönhetően most nagyon jó állapotban került haza. Elmondása alapján olyan gondoskodásban volt része, amit soha nem felejt el. Nemcsak a precíz, összehangolt munkától volt elragadtatva, de a betegszobában megteremtett hangulattól is. Hála az orvosoknak és az ott dolgozóknak, otthonában élvezi az életet és dicséri a frontvonalban dolgozókat

– írta a Délmagyarországnak édesanyja kórházi ellátásáról Zámbó Gézáné Szegedről.

A járványnak azonban még koránt sincs vége

Hódmezővásárhelyen tegnap újra összeült a helyi operatív stáb. Az értekezlet után közölték, hogy jelenleg 116 ember van hatósági házi karanténban a városban. A rendőrök a múlt héten is több mint tízszer intézkedtek, jórészt a kijárási tilalom megszegése miatt- számol be róla a Délmagyar.

Az önkormányzati intézményekben nem tudnak igazolt koronavírus-fertőzöttről, hétfő reggel viszont egy óvodában jelezték, hogy az egyik gyereknek pozitív lett a tesztje. A gyermek a múlt héten nem ment közösségbe, ezért feltehetően nem kerül karanténba az óvodai csoport. A tankerület tájékoztatása szerint a fenntartásukba tartozó iskolákban öt osztályban rendeltek el digitális oktatást hat dolgozó és két diák betegsége miatt. Ez 150 gyereket érint összesen.

Az egészségügyi dolgozók megkapták oltásukat, a szociá­lis szféra a második, ismétlő oltásra vár - derült ki a helyi operatív stáb tájékoztatóján.

Újabb 33 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt, hétfő reggelre Csongrád-Csanád megyében is. Így a járvány kitörése óta már 16 501 ember kapta el a fertőzést.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hódmezővásárhely

karantén

koronavírus