Vádat emeltek: idősek ingatlanát, pénzét és ékszereit csalta ki egy kiskunfélegyházi nő

MTI   
  Megosztom
Vádat emeltek: idősek ingatlanát, pénzét és ékszereit csalta ki egy kiskunfélegyházi nő

Vádat emelt üzletszerűen elkövetett csalás és okirattal visszaélés miatt a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség egy nővel szemben, aki rontás levételének ígéretével idősek ingatlanait, pénzét és ékszereit csalta ki.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében azt írta: a vádlott - egy kiskunfélegyházi nő - 2019 őszétől takarítónőként dolgozott a sértettnél.

Folyamatosan azt sulykolta a nőnek, hogy "rontás" van rajta. Később felajánlotta, hogy "megtisztítja" az ékszereit a rontástól, ezért a sértett odaadta a csalónak csaknem félmillió forint értékű ékszereit és 400 ezer forint készpénzt. A becsapott nő később megpróbálta kicsalt ékszereit és pénzét visszaszerezni, de tartott attól, hogy vádlott átkot szór rá.

A vádlott 2020 januárjában arra is rávette a sértettet, hogy a saját és idős anyja tulajdonában lévő házat ráírassa, és úgy jutott hozzá a 25 millió forint értékű ingatlanhoz, hogy az adásvételi szerződésben szereplő 18 millió forintot egyáltalán nem fizette ki. Amint megszerezte, tovább is értékesítette a házat 15 millió forintért, és - korábbi ígérete ellenére - kiköltöztette a becsapott nőt.

A vádlott 2020 júniusában egy szomszédjától a személyi igazolványát és lakcímkártyáját szerezte meg, azzal hízelegve a 73 éves férfinak, nem hiszi el, milyen idős, hiszen "olyan jól tartja magát". Az iratokkal, egy ismerősét bevonva, aki a szomszédnak adta ki magát, ügyvéd előtt ajándékozási szerződést kötött a sértett ingatlanára.

Az idős szomszédot egy jóakarója figyelmeztette a csalásra, ezért a hamis ajándékozási szerződés alapján végül nem vezették át a tulajdonjogot. Átoklevétel, áldás és szerencse ígéretével egy harmadik embert is becsapott a vádlott: a 86 éves sértettől 840 ezer forintot csalt ki.

A gyermekeivel rossz viszonyban lévő nőnek amiatt is felelnie kell, hogy - valótlanul vádaskodva - a fiát rablás, a lányát és annak élettársát lopás miatt jelentette fel a rendőrségen

- olvasható az ügyészségi közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csalás

kiskunfélegyháza

ügyészség

idősek

ingatlan