Orbán Viktor bejelentette: ekkor kezdik oltani azokat, akik regisztráltak

HelloVidék   
  Megosztom
Orbán Viktor bejelentette: ekkor kezdik oltani azokat, akik regisztráltak

Én is beoltatom magam, kivárom a sorom, én megvárom a kínai vakcinát, abban bízok - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban.

"Én is szabadulnék már" - válaszolta Orbán Viktor miniszterelnök január 29-én, a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában arra a kérdésre, mikor várható a korlátozások feloldása. Hozzátette: egyelőre nem tudjuk, hogy lesz-e elég vakcina és a harmadik hullám hogyan szabadul ránk. Ma még az óvatosságé a főszerep, bár már "mindannyian vágjuk a centit". "Nemzeti döntést kell hozni, a legkevésbé az számít, mit mondanak a nemzetközi szervezetek. A járványnak lokális kérdései vannak" - számol be a Pénzcentrum.

Orbán Viktor leszögezte, "fontos, hogy az ember érzelmi énje megmaradjon, de amikor emberéletekről döntünk, akkor higgadtnak kell maradni. Nem szabad feláldozni az elmúlt három hónap eredményeit." Nem tudjuk, hogy lesz-e elég vakcina és a harmadik hullám hogyan szabadul ránk, ezért nem szabad azt hinni, hogy elfelejthetjük a korlátozásokat - tette hozzá a miniszterelnök.

A gazdaság kulcskérdését is vakcinának hívják - szögezte le a miniszterelnök, aki üzent azoknak a vendéglátósoknak is, akik azt tervezik, hogy a korlátozások ellenére kinyitnak.

Járványhelyzetben vagyunk, emberéleteket kockáztatunk. Aki megsérti a szabályokat, azok 150 ezer és 1 millió forint közötti bírásgot fognak fizetni, az éttermeket pedig előbb fél évre, majd egy évre bezáratjuk. Higgyék el, nem éri meg. Azt kértem, hogy ne tartóztassanak le senkit, hiszen ha nincs erőszak, akkor ez "csak" szabálysértésnek minősül

- mondta Orbán, és hozzátette, hogy a szerdai kormányülésen döntöttek a támogatások kifizetésének felgyorsításáról.

"A vakcina nem lehet politikai kérdés; választani nyugati és keleti vakcina között akkor lehet, ha van" - fogalmazott a kormányfő. Hozzátette, ha többféle vakcina lesz, akkor elképzelhető, hogy az állampolgárok válasszanak közülük. Meglátása szerint ugyanakkor jól haladnak az oltásokkal, az egészségügyi dolgozókkal végeztek is, így

Orbán Viktor hozzátette: "Nagy kérdés lesz, hányan regisztráltatják magukat, most 2 millió körül vagyunk. Én is beoltatom magam, kivárom a sorom, én megvárom a kínai vakcinát, abban bízok."

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orbán viktor

koronavírus

koronavírus-járvány

korlátozások

oltás

védőoltás

vakcina