Halálos lakástűz: kigyulladt egy családi ház, egy ember bent égett Hajdú-Biharban

HelloVidék   
  Megosztom
Halálos lakástűz: kigyulladt egy családi ház, egy ember bent égett Hajdú-Biharban

Meghalt egy ember, miután kigyulladt egy kilencven négyzetméteres családi ház a Hajdú-Bihar megyei Hosszúpályiban, a Rózsa utcában. Hajdú-Bihar megyében idén ez a harmadik tragikus kimenetelű lakástűz. A legtöbb eset nyílt láng használata vagy elektromos hiba miatt következik be.

Meghalt egy ember, miután kigyulladt egy kilencven négyzetméteres családi ház a Hajdú-Bihar megyei Hosszúpályiban, a Rózsa utcában. A ház egyik szobájában az ágy, a mellette lévő szekrény, az asztal és a falikárpit égett. A füsttel teli épületből két rendőr hozott ki egy embert, akit átadtak a mentőszolgálat munkatársainak, ők azonban már csak a halált beálltát tudták megállapítani. A fél 11 körül keletkezett tűzhöz a debreceni hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók vonultak két járművel. Az egységek eloltották a tüzet. A katasztrófavédelem a tűz okának feltárása érdekében tűzvizsgálati eljárást indított - olvashatjuk a közleményükben.

Évről évre emelkedik hazánkban a lakástüzek száma

Idén már 736 lakástűz keletkezett, ezek során 52 ember sérült meg, többségük füstmérgezést szenvedett, 9 emberen pedig már nem lehetett segíteni. Hajdú-Bihar megyében idén ez a harmadik tragikus kimenetelű lakástűz. A legtöbb eset nyílt láng használata vagy elektromos hiba miatt következik be. Gyakori, hogy a fűtőeszköz, a kémény rossz állapota, a dohányzás, vagy a főzés vezet lakástűzhöz.

Lakástüzek száma Magyarországon, 2000-2019
Lakástüzek száma Magyarországon, 2000-2019

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

lakástűz

katasztrófavédelem