Ez igen: napelemparkot kap ez a magyar település, több ezer család energiaellátását fedezheti

MTI   
  Megosztom
Ez igen: napelemparkot kap ez a magyar település, több ezer család energiaellátását fedezheti

6 évvel ezelőtt alkották meg a település gazdasági programját, amely azt célozta, hogy ösztönözzék a vállalkozók letelepedését. Ennek jegyében kezdték meg a napelempark tervezését 2017-ben.

Napelempark épül a Veszprém megyei Öskün, a 20 hektáron létrejövő beruházás mintegy 4 milliárd forintba kerül - közölte Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke az alapkőletétel alkalmából tartott sajtótájékoztatón pénteken Öskün. Az elnök elmondta, hogy

A beruházás összegét saját forrásból biztosítják a befektetők.

2030-ra országosan 7 ezer megawatt napelemes kapacitás épül majd ki, ebből 2 ezer megawatt kapacitás telepítése már az elmúlt évben megtörtént. Az ipari felhasználok mellet egyre nő a lakossági felhasználók száma, mintegy 85 ezer háztartásban használnak napelemmel termelt energiát.

Ángyán Tamás, Öskü független polgármestere elmondta, hogy 6 évvel ezelőtt alkották meg a település gazdasági programját, amely azt célozta, hogy ösztönözzék a vállalkozók letelepedését. Ennek jegyében kezdték meg a napelempark tervezését 2017-ben. A beruházás négy új munkahelyet teremt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

napelempark

öskü

beruházás