Nem mindegy mivel és hogyan fűtünk: az otthonunk is rámehet, ha nem figyelünk

HelloVidék   
  Megosztom
Nem mindegy mivel és hogyan fűtünk: az otthonunk is rámehet, ha nem figyelünk

Sok olyan tűz volt a megyében mostanában, ami azért csapott fel, mert nem megfelelően fűtöttek az adott épületben. A katasztrófavédelem szerint ezek a tűzesetek megelőzhetőek lennének - írja a delmagyar.hu.

Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a tüzelő- és fűtőberendezéseket nem ren­­deltetésszerűen használjuk, vagy esetleg szabálytalan a kivitelezés, netán elmulasztjuk a mű­­szaki felülvizsgálatot. Csongrád-Csanád megyében csak az elmúlt két hónapban több tragikus kimenetelű fűtési balesethez riasztották a tűzoltókat

- magyarázta a lapnak Molnár Krisztina, a szervezet szó­­vivője, majd hozzátette, egyáltalán nem mindegy, hogy mit dobnak az emberek a tűzre.

A nem megfelelő tüzelőanyag vá­­lasztása és a kéménykarbantartás hiánya miatt ugyanis kéménytüzek alakulhatnak ki. Sokan otthon égetik el a háztartásban felgyülemlett hulladékot, pedig a szilárdtüzelésű fűtőberendezésben kizárólag papírhulladék és veszélyesnek nem minősülő, kezeletlen, száraz fahulladék égethető el. Nagyobb eséllyel rakódik le káros anyag az olyan égéstermék-elvezető rendszerben, amelyben hulladékot vagy más, nem előírás szerinti tüzelőanyagot égetnek, az így elzáródott kéményből pedig káros anyagok áramolhatnak vissza

- tette hozzá a szóvivő, de kiemelte azt is, hogy arra is fi­­gyelni kell, hogy az olajjal üze­­melő fűtőkészülék közelében ne legyen fűtőanyag, mert nagyon könnyen kigyulladhat.

A szakemberek szerint a leg­­fontosabb azonban, hogy mindegyik fűtőberendezést ellenőrizni kell, legalább egyszer évente, lehetőleg még a fűtési szezon kezdete előtt

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűz

tűzeset

megelőzés

katasztrófavédelem

tűzifa

tűzhely

kémény

fa

szén

tűzifa