Egzotikus madár tűnt fel Borsodban: mégis, hogyan kerülhetett Magyarországra?

HelloVidék   
  Megosztom
Egzotikus madár tűnt fel Borsodban: mégis, hogyan kerülhetett Magyarországra?

Olyan ritka ez a faj, hogy azt is tudják, ez a 24. alkalom, hogy Magyarországon látják. Izlandon és az északi sarkkörön él, télen pedig főleg az Atlanti-óceán partján telel.

Sosem látták még Borsod megyében a jeges búvár nevű madarat, nemrég viszont megjelent egy példány a Debreczeni-tavon - számolt be az RTL Klub híradója. Olyan ritka ez a faj, hogy azt is tudják, ez a 24. alkalom, hogy Magyarországon látják. A jeges búvár Izlandon és az északi sarkkörön él, télen pedig főleg az Atlanti-óceán partján telel. A Bükki Nemzeti Park munkatársa szerint

A jeges búvár védett, természetvédelmi értéke 25 ezer forint, különlegessége, hogy szárazföldről nem, csak vízfelszínről tud felszállni. Szinte csak halakat eszik, és akár fél percig is képes a víz felszíne alatt maradni.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

jeges búvár

madár

vízi madár

debreczeni-tó