Sokkoló képek: elborította a Felső-Tiszát a szemét, így néz ki a környék

HelloVidék   
  Megosztom
Sokkoló képek: elborította a Felső-Tiszát a szemét, így néz ki a környék

A vízügyes szakemberek a vásárosnaményi közúti híd lábánál kiépített vízminőségi kárhelyen dolgoznak, ahol a hulladék válogatására, darabolására is sor kerül.

Ismét védekezés a Felső-Tiszán, újra nagy mennyiségű vegyes hulladékot hoz a folyó - számolt be közösségi oldalán az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Mint írják,

A hulladék kiszedése a délelőtti órákban kezdődött. A vízügyes szakemberek a vásárosnaményi közúti híd lábánál kiépített vízminőségi kárhelyen dolgoznak, ahol a hulladék válogatására, darabolására is sor kerül. A magyar fejlesztésű műszaki infrastruktúra ez alkalommal már hatodszor kerül bevetésre éles helyzetben.

A Tisza vízszintje várhatóan I. fokú készültségi szint alatt marad, de a vízszintemelkedés helyenként több méteres lesz. Ha a vízállás Vásárosnaménynál eléri a 6 métert, akkor a géplánc továbbra is képes kiterelni a hullámtérre az érkező uszadékot, de annak kiszedésére és elszállítására csak apadáskor lesz lehetőség.

ezért a szakemberek folyamatosan figyelemmel kísérik a levonuló idegen anyagok mennyiségét.

Ismét védekezés a Felső-Tiszán, újra nagy mennyiségű vegyes hulladékot hoz a folyó....?
LEGFRISSEBB!!!! Tegnap 292 m3...

Közzétette: Országos Vízügyi Főigazgatóság - OVF2021. február 6., szombat

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szemét

hulladék

tisza

felső-tisza