Így fejlesztenék a Balaton-partot a népszerű üdülővárosban: íme az ötletek

HelloVidék   
  Megosztom
Így fejlesztenék a Balaton-partot a népszerű üdülővárosban: íme az ötletek

A fejlesztés célja, hogy dinamizálják a város Balaton-parti térségét, és így a régióban élők számára egész évben elérhető kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak.

Negyvenöt pontból álló javaslatcsomagot dolgoztak ki Keszthely fiataljai a Balaton-part fejlesztésére az Ifjúsági kerekasztal ülésén, amelyen Nagy Bálint polgármester is részt vett - írja a Zaol.hu. Két önkormányzati képviselő, Horváth Tamás és Sáringer-Kenyeres Marcell korábban feltérképezte és összegyűjtötte Keszthely fiataljainak ötleteit, amiket a lakossági konzultációra érkezett javaslatokkal együtt figyelembe vesz az önkormányzat a fejlesztési koncepció kidolgozásakor.

A diákok és fiatal felnőttek egyebek mellett

Többen szeretnék, ha madár- és denevérodúkat helyeznének el a Balaton-parton, a természeti értékekre pedig tájékoztató táblákon hívnák fel a figyelmet. Felmerült egy óriás kerti sakk telepítése és kondipark kialakítása is, mások ingyenes mobiltöltő állomásokat látnának szívesen.

A fejlesztés célja, hogy dinamizálják a város Balaton-parti térségét, és így a régióban élők számára egész évben elérhető kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak. Emellett munkahelyteremtő és –megőrző szerepet is tulajdonítanak nekik, hiszen a látogatószám várható emelkedése jótékony hatással lehet például a vendéglátószektorra.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

balaton-part

keszthely

fejlesztés