Kiderült: ezek az áruházi dolgozók soron kívül megkaphatják a koronavírus-védőoltást

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: ezek az áruházi dolgozók soron kívül megkaphatják a koronavírus-védőoltást

A Tesco, a Spar, és több hazai áruházlánc dolgozói is soron kívül kaphatják meg a koronavírus-védőoltást a Pénzcentrum értesülései szerint. Úgy tudni, a vakcinák közül nem választhatnak majd a dolgozók, de sehol sem lesz kötelezően előírva az oltás.

A Pénzcentrum értesülése szerint a Tesco, a Spar és több hazai áruházlánc dolgozói is soron kívül kaphatják meg a koronavírus-védőoltást. Jelenleg az igényfelmérés indult el az érintett piaci szereplőknél. Úgy tudni, a rendelkezésre álló vakcinák közül nem választhatnak majd a dolgozók, de sehol sem lesz kötelezően előírva az oltás.

A portál megkeresésére a Tesco sajtóosztálya elmondta: a létfontosságú létesítmények körébe sorolt logisztikai központjaikban jelenleg zajlik az oltási hajlandóság felmérése. Az oltási terv megtervezésének keretében a NÉBIH arra kérte a Tescót, hogy mérje fel a logisztikai központokban dolgozó munkatársai oltási hajlandóságát.

Iparági információk alapján egyértelmű, hogy nem a Tesco az egyetlen áruházlánc, ahol zajlik az oltási hajlandóság felmérése. A Pénzcentrum cikke alapján

A Spar Magyarország kommunikációs vezetője is megerősítette, hogy ők is abban a körben vannak, akik felkérést kaptak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól arra vonatkozóan, hogy a "létfontoságú rendszerelemekben" mérjék fel az oltási hajlandóságot.

Egyelőre nem megerősített információk szerint a kiskereskedelmi szektoron túl egyéb ágazatokban is elindulhat a soron kívüli oltakozás. Mint ismert, az agrárágazaton belül három részterületen mérték fel korábban a létfontosságú létesítményeket, ezek a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és az elosztó hálózatok. Emellett úgy tudni, az egyik legnagyobb hazai diszkont-áruház is kapott megkeresést az oltási hajlandóság felmérésére.

A Koronavírus Sajtóközpont időközben azt közölte, hogy nem oltják soron kívül semelyik élelmiszer-áruház raktárosait, az oltás az oltási terv szerint történik. Ennek alapján elsőként az egészségügyben dolgozók, második körben a bentlakásos szociális intézmények lakói és dolgozói, harmadik körben a regisztrált legidősebbek, negyedik körben a regisztrált 60 év alatti krónikus betegek oltása kezdődött meg, és tart jelenleg is Magyarországon.

- tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

oltás

védőoltás

vakcina