Szomorú látvány: leomlott az egri vár bástyájának támfala, ez lehetett az oka

HelloVidék   
  Megosztom
Szomorú látvány: leomlott az egri vár bástyájának támfala, ez lehetett az oka

A károk felmérése folyamatban van, statikusok, kivitelezők, tervezők, szakemberek dolgoznak a megoldáson. A helyszínt azonnal lezárták.

Szerda délelőtt 9 óra előtt, nagyjából 20 méteres szakaszon leomlott az Egri Várban a Szép-bástya támfala - írta közösségi oldalán a város polgármestere, Mirkóczki Ádám. Szerencsére személyi sérülés nem történt, a helyszínt azonnal lezárták.

Az is kiderült, hogy

Itt olvasható az eredeti poszt, amihez fotókat is mellékelt a polgármester:

❗️ Rendkívüli ❗️

Ma délelőtt 9 óra előtt, kb. 20 méteres szakaszon leomlott az Egri Várban a Szép-bástya támfala....

Közzétette: Mirkóczki Ádám2021. február 17., szerda

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eger

egri vár

várfal

omlás