Ez durva: nehézfémszennyezést hoz a Szamos Romániából, mi lesz ebből?

HelloVidék   
  Megosztom
Ez durva: nehézfémszennyezést hoz a Szamos Romániából, mi lesz ebből?

Románia területén bányameddőből származó nehézfémszennyezés érte a Szamost. A vízügyes szakemberek mindaddig folyamatosan látják el a védekezéssel összefüggő feladataikat, amíg az indokolt.

Nehézfémszennyezés érkezik a Szamoson Romániából, hívta fel a figyelmet az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Facebook-posztjukban azt írják, a Nemzetközi Riasztó Rendszeren (PIAC) keresztül szerdán délután a román fél arról értesítette őket, hogy

Az emberi egészség, illetve a vizek és a természeti környezet megóvása érdekében az OVF főigazgatója elrendelte az Országos Műszaki Irányító Törzs működtetését, aminek célja a védekezési munkálatok összehangolása és vezetése.

A vízügyes szakemberek mindaddig folyamatosan látják el a védekezéssel összefüggő feladataikat, amíg az indokolt, teszik hozzá a posztban.

Nehézfémszennyezés érkezik a Szamoson Romániából!!

A Nemzetközi Riasztó Rendszeren (PIAC) keresztül szerdán délután a...

Közzétette: Országos Vízügyi Főigazgatóság - OVF2021. február 17., szerda

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szennyezés

fémszennyezés

szamos

országos vízügyi főigazgatóság