Aggasztó: megugrott a fertőzöttek száma a vidéki járványkórházban

HelloVidék   
  Megosztom
Aggasztó: megugrott a fertőzöttek száma a vidéki járványkórházban

A polgármester arról írt, hogy az orvosok az angol mutációt okolják a fertőzésszámok növekedéséért, és egyre több fiatal is megfertőződik.

Balassagyarmaton a koronavírusos betegeket ellátó kórhátban az elmúlt két hétben emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. Jelenleg 56 beteg fekszik a fertőző osztályokon, ebből minden második beteg súlyos állapotban van, 12 beteg pedig lélegeztetőgépen - idézte a Telex a város polgármesterének, Csach Gábornak a Facebook-posztját.

Ebből kiderül, hogy a kormányhivatal az elmúlt 7 napban 48 azonosított covid-fertőzöttet és 91 kontaktszemélyt helyezett házi karanténba. Időközben felszabadult 47 fő, így vasárnap 121 gyarmati polgár volt hatósági karanténban. A napi beazonosított fertőzésszám felemelkedett 6,8-ra. A polgármester azt írja,

Bár a betegszám nem lett nagyobb, de a súlyos állapotúak száma most magasabb, mint eddig.

A kórház oltópontján szombaton átlépték a 4200 beoltott létszámot. A háziorvosoknál is rendben halad az oltás. Pfizer vakcinák mellett a kórházban már túl vannak 70 Szputnyik oltás beadásán is. Komoly tünetek senkinél sem léptek fel, áll a posztban.

Az elmúlt héten a Szociális Otthonban két konyhai dolgozónak lett pozitív a tesztje, de az összes kontakt negatív lett, így a fertőzés nem terjedt tovább. Folytatódott itt is a bentlakók és kollégák oltása, második körben összesen 67-en kapták meg az első adagot.

A balassagyarmati bölcsődében egy koronavírus-fertőzött gyerek van. és nyolcan vannak otthon. Az óvoda egyik csoportjában a nevelőkkel együtt február 26-ig 24 gyerek és felnőtt van karanténban. A Tankerület és a Kormányhivatal tájékoztatója szerint a Szabó Lőrinc iskolában 1 tanár, a Balassiban 2 tanár és 1 diák, a Dózsában 1 tanár és 3 diák, illetve február 26-ig a teljes 3. a osztály (24 diák ill. pedagógus) van karanténban. A Zeneiskolában 1 tanár lett koronavírusos.

A teljes posztot itt lehet elolvasni:

98. VESZÉLYHELYZETI KÖZLEMÉNY (2021.02.21.)
Tisztelt Balassagyarmatiak!

A héten rosszak a járványadatok :(

A...

Közzétette: Gabor Csach2021. február 21., vasárnap

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

balassagyarmat