Koronavírus: ezért kellene bezárni az üzleteket, plázákat a szakember szerint

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: ezért kellene bezárni az üzleteket, plázákat a szakember szerint

A Nemzeti Népegészségügyi központ járványügyi főosztályvezetője szerint megfontolandó, hogy bezárják az üzleteket, plázákat, és csak a létfontosságú boltok, gyógyszertárak maradjanak nyitva két hétig.

Csaknem 5 ezer fertőzöttet találtak egyetlen nap alatt, és 107 beteg elhunyt koronavírusban - hangzott el az RTL Klub híradójában szombat este. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi központ járványügyi főosztályvezetője a Hír TV-ben arról beszélt:

A plázák olyan találkozási, gyülekezési lehetőséget adnak, ami a fertőzés terjedését segítheti. Szerinte akár egy rövid ideig tartó lezárási periódus is látványos eredményeket hozhat a fertőzések számának csökkentésében.

Rusvai Miklós víruskutató szerint az újabb korlátozások meghozatalában döntő jelentőségű lehet, mekkora koronavírus-koncentrációt mutatnak ki a szennyvízmintákból jövő hét elején.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

korlátozás