Koronavírus: ezért kellene bezárni az üzleteket, plázákat a szakember szerint

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: ezért kellene bezárni az üzleteket, plázákat a szakember szerint

A Nemzeti Népegészségügyi központ járványügyi főosztályvezetője szerint megfontolandó, hogy bezárják az üzleteket, plázákat, és csak a létfontosságú boltok, gyógyszertárak maradjanak nyitva két hétig.

Csaknem 5 ezer fertőzöttet találtak egyetlen nap alatt, és 107 beteg elhunyt koronavírusban - hangzott el az RTL Klub híradójában szombat este. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi központ járványügyi főosztályvezetője a Hír TV-ben arról beszélt:

A plázák olyan találkozási, gyülekezési lehetőséget adnak, ami a fertőzés terjedését segítheti. Szerinte akár egy rövid ideig tartó lezárási periódus is látványos eredményeket hozhat a fertőzések számának csökkentésében.

Rusvai Miklós víruskutató szerint az újabb korlátozások meghozatalában döntő jelentőségű lehet, mekkora koronavírus-koncentrációt mutatnak ki a szennyvízmintákból jövő hét elején.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

korlátozás