Az illegális szemetelést nyögi ez a vidéki város: brutális pénzeket költenek miatta

HelloVidék   
  Megosztom
Az illegális szemetelést nyögi ez a vidéki város: brutális pénzeket költenek miatta

A lakótelepi környezetből főként illegálisan lerakott kommunális hulladékot és bútorokat, a félreeső területeken pedig elsősorban járműbontásból származó szemetet, autógumit és lomizós hulladékot szállítottak el a lerakókba.

A pápai önkormányzat sikeresen pályázott illegális hulladéklerakók felszámolására a Belügyminisztérium Tisztítsuk meg az országot! című pályázati kiírásán, és csaknem kétmillió forint támogatást nyert el a vállalt feladatok megvalósítására - írja a Vaol.hu. A pályázatban az önkormányzat 150 köbméter hulladék elszállítását vállalta, melyből 40 köbméter építési hulladék volt, 110 köbméter pedig kommunális, illetve lomhulladék.

Bakó István, a városgondnokság intézményvezetője azt mondta, dolgozóik

Áldozó Tamás polgármester azt nyilatkozta, hogy

Az elnyert kétmillió forint ezt a kiadást mérsékli, de a két összeg közötti különbség is érzékelteti a feladat súlyát – jegyezte meg.

Magyarországra lelkesen szállítják be családok százai az ausztriai szemetet, amelyből a még hasznosítható részeket próbálják értékesíteni. A maradékot meg rásózzák a helyi közösségre illegális lerakás formájában. Tehát mindenki, aki látszólag olcsón vásárol használt holmit a lomis piacon, legyen tisztában azzal, hogy az attól olcsó, mert a költségeit valamennyien fizetjük. Egyébként ő maga is, mert a befizetett kommunális adójának minden ötödik forintja arra kell, hogy az illegális szemetet eltakarítsák

– részletezte a polgármester, aki azt is elmondta, hogy a város kamerarendszer kiépítésével igyekszik megoldást találni, ám mindenhová nem telepíthetnek kamerákat. Hangsúlyozta: reméli, hogy drasztikusan szigorodnak majd a szabályok, és akit illegális szemetelésen, lomis hulladék lerakásán, engedély nélküli autóbontáson érnek, azt akár végrehajtandó szabadságvesztéssel is büntethetik.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szemét

hulladék

illegális hulladék

pápa