Ez komoly? Hózáporokat jósolnak tavasz helyett, itt lesz legrosszabb az idő

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ez komoly? Hózáporokat jósolnak tavasz helyett, itt lesz legrosszabb az idő

A hét közepén jellemzően 10 fok alatt lesznek a legmagasabb értékek, a hajnali gyenge fagy pedig egyre kiterjedtebb lehet. Szerdán a keddihez hasonlóan a napos időt záporok, hózáporok szakíthatják meg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn este erősebben megnövekedhet a felhőzet nyugat felől. Éjszaka a középső országrészben lesznek kevésbé felhős tájak, másutt akár rövid zápor, sőt a hegyekben hózápor is előfordulhat.

Kedden napközben a Tiszántúlon folytatódik a jobbára erősen felhős, borult idő, másutt erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A keleti határvidék közelében további gyenge eső még mindig előfordulhat, míg máshol szórványosan kell záporra, a hegyekben hózáporra számítani. Néhol esetleg az ég is megdörrenhet. Az élénk, sőt erős északnyugati szél éjszakára átmenetileg kissé mérséklődik, kedden azonban viharos lökések is kísérhetik a Dunántúlon és északkeleten.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +4 fok között várható, de főleg az északi szélvédett völgyekben pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 8 és 12 fok között alakul, de a tartósan felhős keleti tájakon néhány fokkal hűvösebb lehet.

Az Időkép azt írja, a hét közepén jellemzően 10 fok alatt lesznek a legmagasabb értékek, a hajnali gyenge fagy pedig egyre kiterjedtebb lehet. Szerdán a keddihez hasonlóan

A hét elején az északi tájakon és néhol az Alpokalján lehet gyenge fagy, szerdától egyre többfelé. Ezzel együtt szerdán és csütörtökön napközben már csak kevés helyen érjük el a 10 fokos maximumot.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

tavasz

hózápor