Megjelent a madárinfluenza Magyarországon: rétisas és hattyúk pusztultak el miatta

HelloVidék   
  Megosztom
Megjelent a madárinfluenza Magyarországon: rétisas és hattyúk pusztultak el miatta

Ez a variáns eddig itthon még nem fordult elő, de például Romániában és Szlovákiában már okozott megbetegedést. A vonuló vadmadarak miatt a betegség továbbra is fokozott veszélyt jelent a baromfiállományra.

Madárinfluenzás hattyút és rétisast találtak Magyarországon, számol be az RTL Klub híradója. Csongrád-Csanád megyében két elhullott bütykös hattyúban a H5N8 altípusát találták, Somogyban pedig egy elpusztult rétisas szervezetében a H5N5 altípust mutatták ki.

de például Romániában és Szlovákiában már okozott megbetegedést.

A vonuló vadmadarak miatt a betegség továbbra is fokozott veszélyt jelent a baromfiállományra, ezért fontos, hogy az állattartók fokozottan figyeljenek a zártan tartásra és a járványügyi szabályok betartására.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

madárinfluenza

betegség

fertőzés