Megjelent a madárinfluenza Magyarországon: rétisas és hattyúk pusztultak el miatta

HelloVidék   
  Megosztom
Megjelent a madárinfluenza Magyarországon: rétisas és hattyúk pusztultak el miatta

Ez a variáns eddig itthon még nem fordult elő, de például Romániában és Szlovákiában már okozott megbetegedést. A vonuló vadmadarak miatt a betegség továbbra is fokozott veszélyt jelent a baromfiállományra.

Madárinfluenzás hattyút és rétisast találtak Magyarországon, számol be az RTL Klub híradója. Csongrád-Csanád megyében két elhullott bütykös hattyúban a H5N8 altípusát találták, Somogyban pedig egy elpusztult rétisas szervezetében a H5N5 altípust mutatták ki.

de például Romániában és Szlovákiában már okozott megbetegedést.

A vonuló vadmadarak miatt a betegség továbbra is fokozott veszélyt jelent a baromfiállományra, ezért fontos, hogy az állattartók fokozottan figyeljenek a zártan tartásra és a járványügyi szabályok betartására.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

madárinfluenza

betegség

fertőzés