Borzalmas gyilkosság: megölte nővérét és sógorát, majd rájuk gyújtotta a házat a süttői férfi

MTI   
  Megosztom
Borzalmas gyilkosság: megölte nővérét és sógorát, majd rájuk gyújtotta a házat a süttői férfi

A gyanúsított maga is megégett, állapota miatt csak június végén tudták kihallgatni. A szakértői vélemény szerint jelenleg és a cselekmény elkövetése idején is kóros elmeállapotban szenvedett.

A Tatabányai Járásbíróság megszüntette annak a férfinak a letartóztatását, és elrendelte kényszergyógykezelését, aki 2020 májusában megölte lánytestvérét és sógorát, majd a holttesteket meggyújtotta - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kedden. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a Süttőn felgyújtott családi házban a gyanúsított maga is megégett, állapota miatt csak június végén tudták kihallgatni. A megalapozott gyanú szerint a férfi

A szakértői vélemény szerint jelenleg és a cselekmény elkövetése idején is kóros elmeállapotban szenvedett, emiatt teljesen képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje, illetve ennek megfelelően cselekedjen, ezért vele szemben büntethetőséget kizáró ok áll fenn.

A Tatabányai Járásbíróság - letartóztatásának megszüntetése mellett - hat hónapra elrendelte a férfi előzetes kényszergyógykezelését, mivel fennáll a veszélye annak, hogy kóros elmeállapota miatt újabb, hasonlóan erőszakos bűncselekményt követ el.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyilkosság

süttő

kóros elmeállapot