Orbán Viktor elmondta: új szabályokról tárgyal a kormány, a boltokat, plázákat is érinti

HelloVidék   
  Megosztom
Orbán Viktor elmondta: új szabályokról tárgyal a kormány, a boltokat, plázákat is érinti

A kamarai vezetők harcosak, újranyitást akarnak, a boltok és szolgáltatások, valamint általánosan az élet természetes körülményeinek helyreállítását kívánják - mondta videójában a miniszterelnök.

Orbán Viktor a kamara vezetőivel tárgyalt kedden és erről osztott meg videót kedd délben, írja a Portfolio. A miniszterelnök és Nagy Márton, a kormányfő gazdasági tanácsadója, valamint Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke a kamara képviselőivel egyeztetett. Elmondása szerint

És igazuk is van - ismerte el a miniszterelnök, ugyanakkor szerinte "nekik is meg kell érteniük, hogy az életvédelem szempontja az első". Azt is kijelentette, hogy "amíg minden 65 év feletti oltásra regisztrált honfitársunkat nem oltottuk be, addig az újraindítást nem kezdhetjük meg, mert ők közvetlen életveszélyben vannak". Mint kiderült,

"Kérik, hogy a boltok esetében az általános zárás helyett négyzetméter alapú korlátozásra térjünk át és külön plázaszabályozást javasolnak" - ismertette Orbán Viktor, aki azt is elmondta, hogy a szolgáltatások megnyitásához szükséges sajátos szabályozási elemekre is javaslatot tettek. Ezeket mind tárgyalni fogja holnap a kormány, tette még hozzá.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

orbán viktor

boltzár