Itt a bejelentés: ekkor kezdik oltani a pedagógusokat, hétfő éjfélig kell regisztrálniuk

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: ekkor kezdik oltani a pedagógusokat, hétfő éjfélig kell regisztrálniuk

Aki egy hónap múlva gondolja meg magát és akkor regisztrál, nem tudják majd soron kívül beoltani, ezért most van itt az idő.

Április első napjaiban kezdik meg a mintegy 82 ezer, az oltásra március 24-éig regisztrált általános iskolai, gimnáziumi és óvodapedagógus kampányszerű oltási akcióját - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján. Maruzsa Zoltán elmondta, az oltások első körére jogosultak a jövő hét elején kapják meg az oltásra behívó sms-t, és a tervek szerint csütörtökön, pénteken, illetve esetenként szombaton kapják meg a védőoltásokat a regisztrációjuk során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópontokon.

A második körben a március 24-éig nem regisztrált, de március 29-én éjfélig regisztráló, köznevelésben dolgozók, valamint a regisztrált, szakképzésben és a bölcsődékben dolgozók következnek. Aki még nem tette, március 29-én éjfélig mindenképpen regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu honlapon - várhatóan a húsvét utáni napokban, szintén a kórházi oltópontokon kaphatják majd meg az oltást - tette hozzá. Hangsúlyozta, azok a pedagógusok és dolgozók, akik az sms-ben küldött időpontra nem tudnak megjelenni, későbbi alkalommal kerülnek sorra.

Maruzsa Zoltán arra kérte a regisztrálókat, hogy adataikat, telefonszámukat és lakcímüket pontosan adják meg az internetes felületen. A regisztráció szükségességéről a köznevelési információs rendszeren és a Kréta-rendszeren keresztül is értesítést küldenek valamennyi pedagógusnak.

Beszámolt arról, hogy

Az államtitkár hangsúlyozta, azt, aki egy hónap múlva gondolja meg magát és akkor regisztrál, nem tudják majd soron kívül, ebben a kampányszerű akcióban beoltani, ezért "most van itt az idő", hétfő éjfélig van nyitva ez a lehetőség.

Mint mondta, az alkalmazottak adatbázisait össze kell vetni a regisztrációs felületen megadott adatbázissal, a frissítésük az intézményvezetők segítségével már elkezdődött. A folyamat során az intézmények egyéb dolgozóinak taj-számát is rögzítik a rendszerben, mivel róluk alapesetben nem vezetnek nyilvántartást. Ezzel a lehetőséggel tavaly november óta már tízezres nagyságrendben éltek a köznevelési és szakképzési intézmények - tette hozzá. Megjegyezte, az oltási akció előkészítéséért ezen a hétvégén az Oktatási Hivatal érintett rendszerét leállítják, de hétfőn már ismét fel lehet tölteni ezeket az adatokat.

Az óvodákban és iskolákban bevezetett, indokolt esetben igénybe vehető gyermekfelügyeletet csütörtökön az óvodákban mintegy 24 ezer gyermek, az iskolákban pedig 5500 tanuló, azaz az összlétszám 7,5, illetve 0,7 százaléka vette igénybe.

Maruzsa Zoltán tájékoztatása szerint az általános járványügyi helyzet miatt kissé

"Pontos újranyitási dátumunk nincs, de elkezdtük erre a felkészülést" - közölte a köznevelésért felelős államtitkár, megjegyezve, a nagyobb védettséget szolgálja majd a regisztrált bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók beoltása is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

oltás

pedagógus

közoktatás

iskolanyitás