Kiderült, milyen szabályok lesznek húsvétkor: ekkor jön a nyitás

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, milyen szabályok lesznek húsvétkor: ekkor jön a nyitás

Akkor változtathatunk a szabályokon, ha a 2,5 millió oltottat átlépjük, ami húsvét után bekövetkezhet - mondta el Gulyás Gergely miniszter.

Gulyás Gergely péntek délután sajtótájékoztatón közölte: a járvány miatt semmilyen nyitás nem engedhető meg jelenleg. Egy utolsó, nagy erőfeszítés kell, mindenkit arra kérünk, hogy a szabályokat tartsa be - mondta. Kitért arra is, hogy az orvosok megfeszített munkájára van szükség, írja a Portfolio.

Az operatív törzs tárgyalt a javaslatokról, amelyeket a vállalkozások megfogalmaztak.

Ekkor a kijárási tilalom este 10-re fog módosulni, az üzletek fél 10-ig lehetnek majd nyitva. A szolgáltatók újra a március 8-a előtti állapotba állhatnak vissza. Valamennyi bolt kinyithat, ugyanakkor biztosítani kell, hogy 10 négyzetméterenként egy vásárló lehet legfeljebb.

Gulyás szerint néhány hetet kell kibírni. Mindenkit arra kért, hogy tartsa be a szabályokat. Szerinte Magyarország előbb fogja visszanyerni régen megszokott életét, mint mások.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

szigorítás

korlátozás