Semmi nem lesz a balatoni építkezésből: a miniszterelnökség semmisítette meg az engedélyt

MTI   
  Megosztom
Semmi nem lesz a balatoni építkezésből: a miniszterelnökség semmisítette meg az engedélyt

A Miniszterelnökség döntése értelmében a balatonvilágosi volt úttörőtábor helyére tervezett építkezés nem kezdhető meg, új eljárás lefolytatására utasították a Somogy Megyei Kormányhivatalt.

Nem kezdhető meg a balatonvilágosi volt úttörőtábor helyére tervezett építkezés - derül ki a Miniszterelnökség közleményéből.


"Megsemmisítette a Miniszterelnökség a Balatonvilágos, Csokonai Mihály u. 1392 hrsz. alatti ingatlanra tervezett lakóépületre kiadott építési engedélyt, és új eljárás lefolytatására utasította a Somogy Megyei Kormányhivatalt"

- írták. A Miniszterelnökség döntése értelmében a tervezett építkezés nem kezdhető meg.

Takács Károly, Balatonvilágos független polgármestere hétfőn közölte, hogy az önkormányzat az Alkotmánybírósághoz fordult, valamint keresetet nyújtott be a Pécsi Törvényszékhez a volt úttörőtábor helyére tervezett 92 lakásos, hétszintes vízparti társasház építési engedélyének visszavonásáért, azonnali jogvédelmet is kérve. Elmondta, az érintett parti részt a szomszédos Club Aligával együtt nemzetgazdaságilag kiemelt területté nyilvánította egy kormányrendelet, így kaphatta meg egy "társasház-monstrum" az építési engedélyt március elején a Somogy Megyei Kormányhivataltól.

Witzmann Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy a múlt héten hivatalos levélben fordult a Somogy Megyei Kormányhivatalhoz az ügyben, és aggályait a Miniszterelnökség felé is jelezte.

Kedden a polgármester bejelentette, hogy a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet-módosításnak köszönhetően megszűnt a balatonvilágosi volt úttörőtábor helyére tervezett építkezés kiemelt státusza.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

balatonvilágos

építkezés

beruházás