Megható: utcát neveznek el Törőcsik Mariról a színészlegenda kedvenc falujában

HelloVidék   
  Megosztom
Megható: utcát neveznek el Törőcsik Mariról a színészlegenda kedvenc falujában

Utcát neveznek el Törőcsik Mariról a Vas megyei Velemben, ahol szobrot is állítanak a pénteken elhunyt színésznőnek. A Nemzet Színészének közel ötven éve a Vas megyei falu volt az igazi otthona.

Szobrot kap és utcát neveznek el Velemben Törőcsik Mariról. Erről a falu polgármestere, Bakos László beszélt a Riposztnak, megrendülve még a színésznő pénteki halála után. 2018-tól Törőcsik Mari a település díszpolgára és évtizedek óta a lakója volt – bár Budapesten is volt lakásuk, igazi otthonának Velemet érezte.

Törőcsik férjével és élete párjával, Maár Gyulával, 1973-ban járt először a Kőszeg melletti, Alpokalján lévő faluban, amibe első látásra beleszeretett. Egy visszaemlékezése szerint sorsszerű volt a találkozás:

Bejöttünk Velembe. Megálltunk egy ház előtt. És azt mondtam: itt szeretnék élni! Egyetlenegy eladó ház volt. Az, ahol véletlenül parkoltam. Odavitt az Isten.

Pénteken jött a szomorú hír, hogy hosszú betegeskedés után, életének 86. évében elhunyt Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész. Vasárnap a Nemzeti Színház előtt sárga rózsákkal és portréival emlékeztek a színésznőre.

Földes László (Hobo) a Nemzeti Színház előtti megemlékezésen
Földes László (Hobo) a Nemzeti Színház előtti megemlékezésen

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

törőcsik mari

nemzet színésze

velem