Nagyon jól jön a segítség: 360 befogadott állatról gondoskodnak itt

HelloVidék   
  Megosztom
Nagyon jól jön a segítség: 360 befogadott állatról gondoskodnak itt

Kisvárdán 360 kutyáról gondoskodnak nap mint nap a menhely dolgozói, és minden segítségért hálásak. Az alapítvány a szívén viseli a négylábúak sorsát, és igyekszik gazdikhoz kiközvetíteni mindegyiküket.

Az Ugatlak Alapítvány Kisvárda 360 kutyáról gondoskodik, havonta nagyjából húsz-harminc kutyust tudnak gazdákhoz kihelyezni, de többnyire nem a környékről érkeznek: Budapestre, a Dunántúlra vagy külföldre kerülnek az állatok, ahol teljesen más a kutyatartási kultúra, családtagként kezelik az innen elkerülő négylábúakat, írja a szon.hu.

Nagyon régi álmom volt ez a kutyamenhely. Már szinte az első nap, amikor elkezdtem dolgozni az önkormányzatnál, próbáltam győzködni az akkori polgármestert. Semmilyen sikerrel nem jártam, az alapelve az volt, a kóbor ebekkel rövid úton kell elbánni. Az alapítványunk 2011-ben jött létre. Rengeteg segítséget kaptunk az országgyűlési képviselőnktől, dr. Seszták Miklóstól, ennek köszönhetően adta át az önkormányzat ezt a területet

- mondta el a portálnak Dér Enikő, az alapítvány elnöke, a menhely vezetője.

A városi vezetés gyakran segít rajtuk, amire szükség is van. Az alapítványhoz érkező támogatásoknak köszönhetően nullszaldósok, négyszáz kiló táp körülbelül három napra elég nekik. Télen egy nap 17 zsákot használnak el átlagban, de a melegebb időben 14-15 is elég.

Gyakran megyek úgy haza innen esténként, hogy sírni lenne kedvem, mert tudom, van olyan befogadottunk, aki már évek óta itt van és esélye sincs, hogy olyan közegbe kerüljön, ahol nagyon szeretik

- folytatja Dér Enikő.

Elsősorban Kisvárda és 40 kilométeres körzete az, ahová általában mennek a jószágokért, de ha hívják őket átmennek Szabolcsból Zemplénbe is, hoztak már kutyákat Cigándról és Ricséről is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

állatmenhely

kutyamenhely

kisvárda

szabolcs-szatmár-bereg megye

kutya

kutyabarát