Nagyon jól jön a segítség: 360 befogadott állatról gondoskodnak itt

HelloVidék   
  Megosztom
Nagyon jól jön a segítség: 360 befogadott állatról gondoskodnak itt

Kisvárdán 360 kutyáról gondoskodnak nap mint nap a menhely dolgozói, és minden segítségért hálásak. Az alapítvány a szívén viseli a négylábúak sorsát, és igyekszik gazdikhoz kiközvetíteni mindegyiküket.

Az Ugatlak Alapítvány Kisvárda 360 kutyáról gondoskodik, havonta nagyjából húsz-harminc kutyust tudnak gazdákhoz kihelyezni, de többnyire nem a környékről érkeznek: Budapestre, a Dunántúlra vagy külföldre kerülnek az állatok, ahol teljesen más a kutyatartási kultúra, családtagként kezelik az innen elkerülő négylábúakat, írja a szon.hu.

Nagyon régi álmom volt ez a kutyamenhely. Már szinte az első nap, amikor elkezdtem dolgozni az önkormányzatnál, próbáltam győzködni az akkori polgármestert. Semmilyen sikerrel nem jártam, az alapelve az volt, a kóbor ebekkel rövid úton kell elbánni. Az alapítványunk 2011-ben jött létre. Rengeteg segítséget kaptunk az országgyűlési képviselőnktől, dr. Seszták Miklóstól, ennek köszönhetően adta át az önkormányzat ezt a területet

- mondta el a portálnak Dér Enikő, az alapítvány elnöke, a menhely vezetője.

A városi vezetés gyakran segít rajtuk, amire szükség is van. Az alapítványhoz érkező támogatásoknak köszönhetően nullszaldósok, négyszáz kiló táp körülbelül három napra elég nekik. Télen egy nap 17 zsákot használnak el átlagban, de a melegebb időben 14-15 is elég.

Gyakran megyek úgy haza innen esténként, hogy sírni lenne kedvem, mert tudom, van olyan befogadottunk, aki már évek óta itt van és esélye sincs, hogy olyan közegbe kerüljön, ahol nagyon szeretik

- folytatja Dér Enikő.

Elsősorban Kisvárda és 40 kilométeres körzete az, ahová általában mennek a jószágokért, de ha hívják őket átmennek Szabolcsból Zemplénbe is, hoztak már kutyákat Cigándról és Ricséről is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

állatmenhely

kutyamenhely

kisvárda

szabolcs-szatmár-bereg megye

kutya

kutyabarát