Nagyon jól jön a segítség: 360 befogadott állatról gondoskodnak itt

HelloVidék   
  Megosztom
Nagyon jól jön a segítség: 360 befogadott állatról gondoskodnak itt

Kisvárdán 360 kutyáról gondoskodnak nap mint nap a menhely dolgozói, és minden segítségért hálásak. Az alapítvány a szívén viseli a négylábúak sorsát, és igyekszik gazdikhoz kiközvetíteni mindegyiküket.

Az Ugatlak Alapítvány Kisvárda 360 kutyáról gondoskodik, havonta nagyjából húsz-harminc kutyust tudnak gazdákhoz kihelyezni, de többnyire nem a környékről érkeznek: Budapestre, a Dunántúlra vagy külföldre kerülnek az állatok, ahol teljesen más a kutyatartási kultúra, családtagként kezelik az innen elkerülő négylábúakat, írja a szon.hu.

Nagyon régi álmom volt ez a kutyamenhely. Már szinte az első nap, amikor elkezdtem dolgozni az önkormányzatnál, próbáltam győzködni az akkori polgármestert. Semmilyen sikerrel nem jártam, az alapelve az volt, a kóbor ebekkel rövid úton kell elbánni. Az alapítványunk 2011-ben jött létre. Rengeteg segítséget kaptunk az országgyűlési képviselőnktől, dr. Seszták Miklóstól, ennek köszönhetően adta át az önkormányzat ezt a területet

- mondta el a portálnak Dér Enikő, az alapítvány elnöke, a menhely vezetője.

A városi vezetés gyakran segít rajtuk, amire szükség is van. Az alapítványhoz érkező támogatásoknak köszönhetően nullszaldósok, négyszáz kiló táp körülbelül három napra elég nekik. Télen egy nap 17 zsákot használnak el átlagban, de a melegebb időben 14-15 is elég.

Gyakran megyek úgy haza innen esténként, hogy sírni lenne kedvem, mert tudom, van olyan befogadottunk, aki már évek óta itt van és esélye sincs, hogy olyan közegbe kerüljön, ahol nagyon szeretik

- folytatja Dér Enikő.

Elsősorban Kisvárda és 40 kilométeres körzete az, ahová általában mennek a jószágokért, de ha hívják őket átmennek Szabolcsból Zemplénbe is, hoztak már kutyákat Cigándról és Ricséről is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

állatmenhely

kutyamenhely

kisvárda

szabolcs-szatmár-bereg megye

kutya

kutyabarát