Ennyi volt a kora nyár: 16 megyére adtak ki riasztást, brutális zivatarok, jégesők jönnek

HelloVidék   
  Megosztom
Ennyi volt a kora nyár: 16 megyére adtak ki riasztást, brutális zivatarok, jégesők jönnek

Szombatra több megyében figyelmeztet zivatarra és felhőszakadásra, helyenkénti jégesőre az Országos Meteorológiai Szolgálat, vasárnap a helyzet pedig tovább romlik, 16 megyére terjesztik ki a riasztást. A hétvége időjárását egy hidegörvény alakítja, így az utóbbi napokban megszokott, nyárias meleg helyett hűvösebb idő vár ránk, újra előkerülnek napközben is a pulóverek, mellettük pedig az esőkabátokra és a széldzsekikre is szükségünk lehet.

A Nyugat-Dunántúlon a záporok mellett zivatarok kialakulása várható. Nagyobb számban leginkább az Északi-középhegység középső és keleti tájain a déli óráktól zivatarokra számíthatunk, melyek délután fokozatosan dél, délkelet felé terjednek. Helyenként jégeső és nagy mennyiségű csapadék várható, egy-egy helyen viharos szélroham sem kizárt, írja a met.hu

A hétvége időjárását hidegörvény alakítja, így az utóbbi napokban megszokott, nyárias meleg helyett hűvösebb idő vár ránk, újra előkerülnek napközben is a pulóverek, mellettük pedig az esőkabátokra és a széldzsekikre is szükségünk lehet.

Vasárnap a déli óráktól a mainál több helyen ismét zivatarok kialakulására kell számítani, legkisebb valószínűséggel a Nyugat-Dunántúlon, de az ország többi részén él a riasztás. Az intenzív gócokhoz jégeső, viharos széllökés társulhat, az északkeleti harmadban rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék is előfordulhat. A zivatartevékenység az esti órákra fokozatosan megszűnik.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

hidegörvény

zápor

szivatart

széllökések

szélvihar

jégeső

országos

előrejelzés

csapadék

esőzés

hideg