Ennyi volt a kora nyár: 16 megyére adtak ki riasztást, brutális zivatarok, jégesők jönnek

HelloVidék   
  Megosztom
Ennyi volt a kora nyár: 16 megyére adtak ki riasztást, brutális zivatarok, jégesők jönnek

Szombatra több megyében figyelmeztet zivatarra és felhőszakadásra, helyenkénti jégesőre az Országos Meteorológiai Szolgálat, vasárnap a helyzet pedig tovább romlik, 16 megyére terjesztik ki a riasztást. A hétvége időjárását egy hidegörvény alakítja, így az utóbbi napokban megszokott, nyárias meleg helyett hűvösebb idő vár ránk, újra előkerülnek napközben is a pulóverek, mellettük pedig az esőkabátokra és a széldzsekikre is szükségünk lehet.

A Nyugat-Dunántúlon a záporok mellett zivatarok kialakulása várható. Nagyobb számban leginkább az Északi-középhegység középső és keleti tájain a déli óráktól zivatarokra számíthatunk, melyek délután fokozatosan dél, délkelet felé terjednek. Helyenként jégeső és nagy mennyiségű csapadék várható, egy-egy helyen viharos szélroham sem kizárt, írja a met.hu

A hétvége időjárását hidegörvény alakítja, így az utóbbi napokban megszokott, nyárias meleg helyett hűvösebb idő vár ránk, újra előkerülnek napközben is a pulóverek, mellettük pedig az esőkabátokra és a széldzsekikre is szükségünk lehet.

Vasárnap a déli óráktól a mainál több helyen ismét zivatarok kialakulására kell számítani, legkisebb valószínűséggel a Nyugat-Dunántúlon, de az ország többi részén él a riasztás. Az intenzív gócokhoz jégeső, viharos széllökés társulhat, az északkeleti harmadban rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék is előfordulhat. A zivatartevékenység az esti órákra fokozatosan megszűnik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

hidegörvény

zápor

szivatart

széllökések

szélvihar

jégeső

országos

előrejelzés

csapadék

esőzés

hideg