Támadnak apró ellenségeink: így védekezhetünk a szúnyogok ellen

HelloVidék   
  Megosztom
Támadnak apró ellenségeink: így védekezhetünk a szúnyogok ellen

Magyarországon abban a pillanatban, hogy beköszönt a nyári meleg, érkeznek vele együtt a szúnyogok is, megnehezítve estéinket és alvásunkat. A helyzet különösen kritikussá válhat az olyan időszakokban, mint a Duna július végi áradása, hiszen az elárasztott területeken az árvízi csípőszúnyog lárváinak fejlődése azonnal megindul. Bár ilyenkor országszerte megkezdődik a szúnyogirtás, a kifejlett példányok száma a lakott területeken is megnövekedhet, ezért érdemes gondoskodnunk saját és otthonunk védelméről.

Az elmúlt időszakban hazánkban gyakran előfordultak felhőszakadások, amelyek kedvező körülményeket teremtettek a szúnyogok számára, számos helyszínen alakultak ki kisebb lárvatenyészőhelyek, ahol a meleg időjárás miatt gyorsan kifejlődtek a szúnyogok. A kifejlett példányok kirepültek, ezt követően pedig a Duna mentén és a fővárosban is megnőtt a számuk. Az országos szúnyoggyérítés mellett érdemes egyénileg is felkészülnünk az ilyen helyzetekre, és szúnyoghálóval megakadályozni a rovarok bejutását otthonainkba.

A VELUX azért fejlesztette ki legújabb, szinte láthatatlan, teljes mértékben rovarbiztos szúnyoghálóját, hogy garantálja a nyugodt nyári estéket. A háló a szúnyogok és más bogarak távoltartása mellett beengedi a friss levegőt, és nem zavarja a kilátást még leengedett állapotban sem.

Diszkrét és esztétikus védelem

Az új szúnyogháló modern fehér külsővel rendelkezik, és tökéletesen illeszkedik a VELUX tetőtéri ablakokhoz. Az elegáns, keskeny kialakítás kifogástalan végeredményt garantál; a szúnyogháló használaton kívül szinte észrevehetetlen. Az eszköz pompásan kombinálható valamennyi belső árnyékolóval, amelyek szintén elérhetők fehér sínes változatban, igazodva a fehér VELUX tetőtéri ablakokhoz.

„A VELUX szúnyogháló úgy garantál védelmet a rovarokkal szemben, hogy közben nem zavarja a tetőtéri kilátást. Az eszköz elengedhetetlen kiegészítő a hálószobákban – különösen a gyermekek hálószobáiban, hiszen a rovarméreg náluk gyakorta nagyobb fájdalmat eredményez” – nyilatkozta Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezetője.

Egyszerű felszerelés és használat

Az új VELUX szúnyogháló felszerelése rendkívül gyors és elég hozzá egyetlen szakember. A szúnyoghálót a belső falra rögzítik, nem közvetlenül az ablak keretére, a termék megrendelésekor pedig elég lemérni az ablaknyílás szélességét, hogy a megfelelő méretű szúnyoghálót kapjuk. A szúnyogháló többféle szélességben, és három különböző magasságban – 1600 mm, 2000 mm és 2400 mm – elérhető, a magasság pedig szereléskor még változtatható. Amennyiben vízszintes elrendezésű ablakelemmel is rendelkezünk, két csomag szúnyoghálóra és egy plusz szerelőkészletre lesz szükség.

A VELUX szúnyogháló fel- és leengedése manuálisan történik: az állás szabályozásához elég megragadni a fogantyút és lehúzni a hálót, használaton kívül pedig a felső vékony tárolóban pihen az eszköz. A szúnyogháló könnyedén kombinálható a VELUX belső sötétítőivel, valamint külső hővédő rolójával, a lehető legjobb beltéri klíma és a legnagyobb kényelem elérésének érdekében.

A szúnyogháló a VELUX webáruházban is kapható, így közvetlen az otthonunkba szállítják. Az árakkal és a technikai jellemzőkkel kapcsolatban, kérjük, keresse fel a webáruházat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szúnyogok

szúnyogháló

védekezés

gyérítés

irtás