Egyre több áldozatot szed a fűtési szezon: halálos szén-monoxid-mérgezés történt Nyíregyházán

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre több áldozatot szed a fűtési szezon: halálos szén-monoxid-mérgezés történt Nyíregyházán

Csütörtök délelőtt negyed tízkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint feltehetően szén-monoxid miatt rosszul lett valaki Nyíregyházán, a Kopogó utcában.

Két járművel hét tűzoltó vonult a helyszínre, ahol egy családi ház zárt nyári konyhájába kellett légzőkészülékkel behatolniuk. A helyiségben egy holttestet találtak. A tűzoltók magas koncentrációjú szén-monoxidot mértek a helyszínen. A nyári konyha két részre volt felosztva, a hátsó öt négyzetméteres, ablaktalan részben egyetlen ajtó volt, és egy gázpalackról működő sziesztakályha üzemelt. Nagy valószínűséggel a kályha működése és a szellőzés hiánya vezetett a mérgező gáz kialakulásához.

Valamennyi nyílt lánggal működő fűtőeszköz és vízmelegítő forrása lehet a mérgező gáznak, hiszen ha nem jó a szellőzés, ezek a berendezések elhasználják a szoba levegőjét, tökéletlen égés jön létre, amelynek a mellékterméke a szén-monoxid.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyíregyháza

szén-monoxid

szén-monoxid mérgezés

haláleset

katasztrofavédelem